Fotografia del directe de Zoo a Vic el 18 de setembre

Zoo actua a Vic

Del 15 al 18 de setembre de 2021, a Vic es va celebrar l’esperat Mercat de Música Viva, que cada any impregna els carrers de la ciutat d’ambient festiu i música. És una gran oportunitat per als grups petits que volen donar-se a conèixer i formar part d’aquests projecte. Enguany va tenir lloc la 33ª edició i hi van poder assistir més de 400 professionals en escena, malgrat les circumstàncies extraordinàries que vivim degut a la crisi de la Covid-19 que requerien el compliment d’una sèrie de restriccions imposades per a la prevenció de la propagació del virus. Tot i així, això ja va resultar un avanç respecte l’any passat, en el que les dades relacionades amb la pandèmia eren molt més preocupants i encara exigien més restriccions. 

A part dels grups menys coneguts, al festival també hi assisteixen cada any tres o quatre grans grups de Rock català del moment, amb l’objectiu d’atraure un major nombre d’espectadors. En aquesta ocasió, els plats més forts van ser el grup osonenc Oques Grasses, que va tocar el divendres dia 17 i el grup d’origen valencià, Zoo, que va fer el seu concert el dissabte dia 18, al qual l’Ariadna Conill, la Claudia Brown i la Joana Espar vam poder assistir per fer-ne la crònica. En aquesta última actuació, el conjunt va presentar el seu nou disc, “Llepolies” i també va interpretar alguns dels seus millors temes, com ara “Estiu” o “El Cap per Avall”. Degut a les restriccions, ja esmentades anteriorment, el nombre d’espectadors als que se’ls va permetre entrar al recinte va ser inferior al de persones que volien sentir el concert. És per això que els que no van ser a temps de comprar entrades -no van ser pocs- van romandre al voltant de la valla que limitava el perímetre des d’on es podia sentir la música, tot i que a un volum baix.


A dins del concert, els Zoo van dur a terme una excel·lent actuació que va ser rebuda amb gran entusiasme pel públic, que es va engrescar i es va aixecar de les cadires per poder ballar i gaudir més dels temes. Entre el públic es sentien expressions com: “feia temps que no anava a un concert tan emocionant”, o “ojalá aquest concert no acabés mai”. L’actuació va tenir una durada aproximada d’una hora i mitja, durant la qual els músics i el públic van “donar-ho tot”. A l’exterior, l’ambient era igual de festiu i al principi i s’hi van concentrar molts grups de joves. Més entrada la nit, però, es va generar tensió i hi va haver alguns enfrontaments entre grups i la policia va haver d’estar present per tal d’evitar possibles incidents. 


Fotografia del directe de Zoo a Vic el 18 de setembre

Penso que la intervenció musical que vam poder presenciar va ser molt bona, com acostumen a ser-ho les actuacions de Zoo. El fet de cobrar les entrades i que aquestes fossin limitades va deixar a molts fans sense la possibilitat de veure i sentir en directe al grup. Des del meu punt de vista s’hauria d’haver buscat una millor manera de respectar les restriccions de la Covid-19 sense que ningú es perdés el concert, ja que va ser una actuació memorable.