/

Vacunació obligatòria necessària

Desde el març de 2020, hem estat vivint una pandèmia que ens ha estat molt propera i ha provocat moltes emocions. 1 any i mig després se’ns presenta la possibilitat de vacunar-nos, per poder frenar el virus i fer baixar el número de casos. 

Les diferents dosis de vacuna ja han estat injectades a una àmplia part de la població, però encara queden bastants que no se’ls hi presenta la idea a la ment de fer-ho. Realment hem de perjudicar els nostres, simplement per el fet de que un no es vulgui vacunar ?

Desde que es va obrir el període de vacunació fins ara, hi ha hagut un període de temps en el que cada persona fins als 12 anys, hauria d’haver anat a vacunar-se si volia. Ara ja casi amb un 80% de població vacunada i amb els casos positius de covid baixant, les persones que es veuen més perjudicades son la gent que no té la vacuna.

Molta de la gent que si que la té, quan el seu cos entra en contacte amb el Covid-19, aquest ho pot passar com si fos un refredat normal, sense complicacions.

Com en altres governs del món , al cap del temps s’aniran implementant més mesures que farà que per fer determinades activitats seròa necessari haver-se vacunat. Jo trobo que és una bona mesura el fet d’obligar a una persona a vacunar-se perquè si encara nega la dosi que li toca, quan vulgui fer una cosa no la podrà fer sense estar vacunat. La vacuna ha de servir per protegir-se a un mateix i també protegir a la resta de persones. 

Ja hi han hagut bastants casos que per culpa de algú que no s’ha volgut vacunar, ell o altres persones més vulnerables han acabat a un hospital en la UCI en un estat bastant crític.

Per demanar que opina la gent sobre això, vaig fer una enquesta que segons els resultats, una gran majoria (88,2%) de persones està vacunada de les quals un 93% s’han vacunat de forma voluntària que diuen que ho han fet per protegir a la resta.

A la pregunta més important que era de si creien que vacunar-se hauria de ser obligat, un 64,7% ha dit que si i un 35,7% que no.

Vacunar-se no costa res, és gratuït i només s’hi ha d’estar un moment. Per no voler fer-ho perjudicaràs la vida d’altres i no voler protegir a la teva? Realment hauria de ser obligatori, perquè si tots estem vacunats, abans s’acabarà aquest malson que arosseguem ja fa més d’un any.

Redactor junior

close