Reobertura: torna l’oci nocturn a Catalunya

Les noves mesures covid dins les discoteques són una motivació pel jovent de Catalunya

Per: Anna Viñas, Martina Fernandez i Queralt Sala

Cat Salut ha tret noves mesures covid respecte a la reobertura de l’oci nocturn en discoteques i espais tancants a Catalunya. L’última actualització del 22 d’octubre ha estat una notícia molt ben rebuda, sobretot pels joves, ja que l’aforament s’ha ampliat al 80% i els permeten obrir les discoteques fins a les 5 del matí entre setmana, i fins a les 6 al cap de setmana.

És imprescindible el passaport covid, és a dir tenir la pauta de vacunació completa per poder accedir dins la discoteca. En cas de no estar vacunat, aquells que vulguin tenen l’opció de fer-se una prova d’antígens 48 hores abans o una PCR 72 hores abans. Obviament, el resultat d’aquestes haurà de ser negatiu. Aquestes proves han d’estar fetes en centres acreditats per tal de poder presentar un certificat.

Està permès ballar dins la pista sense distància de seguretat sempre i quan es faci un ús adequat de la mascareta dins el recinte. Només en pots prescindir en cas que s’estigui consumint. 

Cat Salut espera que aquestes mesures es compleixin per part dels joves i es facin complir per part del sector de l’oci nocturn. La seva efectivitat es veurà d’aquí a unes setmanes quan les dades sobre l’evolució de la pandèmia ens diran si disminueix o augmenta el nombre de casos d’infectats per coronavirus.

No cal oblidar que la franja d’edat de la població que va dels 20 als 40 anys és la que té un índex de vacunació més baix i que el sector empresarial de l’oci nocturn ha estat un dels més perjudicats econòmicament per la pandèmia. Així doncs, la responsabilitat d’uns i altres és fonamental per anar tornant a l’esperada normalitat.

Primer Halloween de reobertura

El Halloween va ser la primera gran festa des de la reobertura de l’oci nocturn per a les discoteques que van tenir molta demanda i l’aforament d’alguna de les sales va quedar gairebé ple. Cal recordar que l’any passat no es va poder celebrar aquesta festa per la pandèmia i, per tant, tan el jovent com les discoteques tenen moltes ganes d’anar recuperant la normalitat. 

Cal dir que, tot i ser positiu per a l’economia i el sector de l’oci nocturn, la reobertura no ho és tan per a la situació sanitària, ja que molts dels joves no fan un ús adequat de la mascareta i ningú els hi diu el contrari. “Era d’esperar que ningú fes servir la mascareta dins la discoteca i que els propietaris no ens diguessin res”, comenta una testimoni que va viure la festa des de dins la sala La Liada de Sant Cugat. Aquesta mateixa persona denuncia que tampoc els van demanar el certificat covid o de PCR negativa per accedir a la discoteca, una mesura que és obligatòria. “A l’entrar només ens van demanar el DNI per comprovar que teniem més de 16 anys. No ens van demanar en cap moment el certificat”, tal i com afirma la jove que va estar a La Liada.Discoteca La Liada, STM report