Presentació del Treball de Recerca Arnau Boada
//

Presentació Treball de Recerca de l’Arnau Boada: “Neymar Jr: D’un Somni a Judici”

Defensa oral de l’Arnau Boada de l’àmbit periodistic, ecònomic i legal

L’alumnat de segon de batxillerat del col·legi Sant Miquel dels Sants, el dilluns 19 i dimarts 20 havien de defensar oralment el seu treball de recerca amb una duració de 15 minuts aproximadament. En aquest article parlarem de la presentació de l’alumne Arnau Boada, que aquest, tenia la seva hora de presentació a les cinc el dimarts, el seu treball tractava sobre el judici d’un futbolista, el nom del treball de recerca era “Neymar Jr d’un somni a judici”, aquest treball segons el mateix Arnau Boada en unes declaracions a una entrevista “és un treball que jo el considero d’àmbit periodístic, tot i que també té tocs d’àmbit econòmic i legal”. La presentació va tenir lloc a una de les aules de la planta baixa de l’edifici del Sant Miquel, per ser exactes a la classe de 1rC.

Al matí del dia de la presentació oral, entre passadissos em vaig topar el protagonista d’aquest treball i em va expressar el seu nerviosisme i també ganes per concloure d’una vegada per totes, el treball que han dut a terme durant tot l’any 2022, en ell ja se li notava aquest sentiment de nerviosisme, destacar la majoria dels seus companys que l’ajudaven sentimentalment dient-l’hi: “tot sortirà bé i  ho faràs perfecte”.

Uns minuts abans de començar la presentació de l’Arnau, els oients van començar a entrar a l’aula on destacava un silenci, on es podia notar el nerviosisme i l’expectació de la gent, la majoria de les taules eren plenes de familiars dels presentadors, algun amic i companys d’escola, tant de primer de batxillerat com de segon, aquests últims tots presenten també les seves pròpies presentacions, entre el dilluns i el dimarts.

També molt puntuals, va arribar el tribunal que estava format per en Roger Nadal i en David Romeu, dos professors de l’escola Sant Miquel.  

L’inici de la presentació es va retardar uns minuts per un error tècnic, ja que la tauleta electrònica, no es podia connectar al projector, i es va haver de canviar la tauleta per un portàtil que una de les companyes que faria el treball després li va deixar, aquest portatil sí que es va poder conectar perfectament.

Aquest temps va anar bé perquè arribessin els últims oients que anaven amb alguns minuts de retard.

 Ara si, la defensa oral del treball de recerca de l’Arnau Boada va començar, l’Arnau va començar parlant dels objectius que tenia del seu treball de recerca i també de la hipòtesi que s’havia plantejat, seguidament va començar amb el marc teòric, on va desenvolupar molts conceptes bàsics sobre el seu treball, que és un fitxatge? Què és una clàusula de rescissió?… 

Seguidament va fer un resum sobre la trajectòria viscuda per en Neymar Jr abans de fitxar pel Futbol Club Barcelona, amb el seu naixement a Rio (Brasil), amb el seu pas pel Santos i com va acabar jugant al primer equip, on es va fer popular i va rebre el Premi Puskas (millor gol de l’any), aquest premi el va portar a la boca dels millors clubs de futbol d’arreu del planeta.

Imatge de Neymar Jr

Seguidament, a la següent diapositiva, hi havia la comparació dels contractes del jugador brasiler al Barcelona, i també al Santos Futbol Club.

L’Arnau explicava que Neymar i el seu entorn va ser cridat a judici pel seu fitxatge amb el Barça i la presumpta corrupció que aquest últim club va fer servir per obtenir el contracte de Neymar Jr, amb la famosa frase “diners per sota la taula”, representa la suposada passada de diners amb brut del Barça al Santos, ja que hi havia una gran diferència amb la xifra que oferia al Barça i la que oferien els altres clubs; tot i això, el Santos i Neymar van escollir l’opció blaugrana.

Neymar Jr i el seu pare a judici a Barcelona

Després d’aquesta explicació vam passar al fitxatge polèmic de Neymar al PSG, on l’equip francès va pagar la clàusula de 222M del jugador, aquest fitxatge era i és el moviment de mercat que ha mogut més diners en el món del futbol, i aquí es veia taula on es veia la gran diferència que hi havia amb el passat, on l’últim fitxatge més car era el de Paul Pogba pel Manchester United per un preu de 105 M. Això vol dir que el Paris Saint-Germain va duplicar el preu més gran que s’havia pagat mai per un jugador de futbol i de tots els esports trencant tota barrera possible. 

Aquí Arnau Boada fa fer una reflexió sobre el preu d’aquests reals jugadors, per passar cap a les conclusions on el presentador va explica el final de la sentència de Neymar, la qual el jugador actual del PSG va guanyar el judici aquest mateix 2022, per falta de proves i va quedar absolt de tota classe de càrregues i obligacions. Va concloure dient que la seva hipòtesi era errònia i ensenyant la seva bibliografia web a tots els espectadors, per ara sí que finalitzar una presentació, que ha durat tot un any de treball constant i molt esforç. La sala es va omplir d’aplaudiments, intervinguts pel tribunal Roger Nadal que va pendre la decisió de fer una pregunta, “Si la recerca durés tres anys, com la plantejaries i que més faries per complementar aquest treball de recerca?” Al que l’Arnau va respondre amb tranquil·litat “Buscaria més informació sobre les acusacions i buscaria més sobre el fons DIS (part de la denúncia que va rebre el jugador) i també el contracte de preferència.” Això últim era que el club barceloní tenia preferència sobre 3 jugadors dels Santos davant d’altres clubs, aquest contracte es va acabar trencant, ja que un d’aquests 3 jugadors va anar a l’Inter de Milan. Després de la pregunta i amb uns segons d’incertesa el públic va aplaudir l’actuació de l’alumne. 

Parlant amb dos companys de primer de batxillerat que també havien vingut a veure la presentació, deien “es veia que el principi es veia cohibit, però que ja al final s’havia deixat anar, es veia que era clar en el que deia i que se l’havia entès molt bé i s’havia expressat força bé, que havia tingut algun error pel nerviosisme, però que això li passa a tothom.”

Al final de l’hora poden parlar amb tranquil·litat mentre entràvem a una altra aula per seguir veient treballs de recerca, vaig poder mantenir una conversa amb l’Arnau on em va confessar que abans de començar “estava massa nerviós, però que a mesura que passaven les diapositives la mesura dels nervis anava baixant i amb això millorava la meva fluïdesa en les expressions i explicacions, també dir que no m’esperava aquesta pregunta ni la manera que la va fórmula, però crec que la resposta m’ha sortit molt bé, ja que ja no estava quasi nerviós.”

En conclusió, crec que la presentació del treball de recerca de l’Arnau Boada ha set una presentació que ha anat de menys a més, amb un principi fluixet, pels nervis i uns conceptes bàsics bastant obis, però a partir d’aquí la presentació ha anat a millor. A mesura que passava el temps, el presentador s’ha anat sentint cada cop més segur i més a gust amb l’ambient, segurament li ha anat molt bé veure les cares conegudes, que eren els seus amics i la seva família. Crec que el tema escollit era del seu agrat i per això l’alumne a creat una presentació molt adecuada a ell i això feia que s’expressa amb més claredat, ja que sabia del que parlava i es notava que era un tema que li agradava. Fer una presentació d’un treball que dura tot un any pot ser molt agobiant, i triar un tema el qual t’agradi i no et cansi crec que pot ser la clau d’aquest treball, i això crec que l’Arnau l’ha clavat ja que ha barrejat el món del futbol, que li apasiona i el món de l’economia, el periodisme i l’àmbit de la legalitat.