Pau Dinarès: “M’agradaria poder viure del trial”


Pau Dinarès nascut a Vic, Barcelona, Espanya l’any 2005 és un pilot espanyol de trial. Ha estat convocat per la federació espanyola per anar al mundial amb només 16 anys. Actualment estudia al Col.legi Sant Miquel dels Sants i viu amb els seus pares a Tona.

En quin moment et van informar que eres un dels convocats per representar Espanya en el mundial? 

La veritat és que ja era d’esperar, ja que vaig quedar tercer en el campionat d’Espanya. Finalment ho vaig saber mentre estava en una classe de tecnologia, i en aquell moment em van posar el grup de la federació espanyola. La veritat és que estic molt content de representar Espanya al mundial.

Com era el teu dia a dia al camió de la federació mentre estaves al mundial?

És molt xulo ja que a part de mi hi havien cinc pilots més i la convivència era molt bona,va ser una experiència molt divertida. No tenia ganes de tornar a casa.

En quina posició vas quedar en el campionat mundial?

En el mundial vaig aconseguir un top 5 de 32 pilots dins de la categoria de trial 125 cc. I en la categoria de Trial dos vaig quedar top 22 de 38.

Tens algun contracte amb algun equip de trial?

Si. Aquest any he estat amb TRS què és el primer any que hi estic, amb l’ajuda també de la federació Espanyola i de NON STOP que és el meu mecànic.

Com es la teva relació amb els teus companys d’equip?

La veritat és que amb els meus companys d’equip de la federació tenim molt bona relació ja que passem moltes hores junts i ens ho passem molt bé. Som tots més o menys de la mateixa edat i la convivència és molt bona. Són molt bons amics.

Els teus patrocinadors t’han ajudat econòmicament en algun aspecte?

Sí. Per exemple aquest any gràcies a la federació espanyola i a TRS no he hagut de pagar res del mundial. M’han ajudat a poder tenir tot aquesta experiència i poder complir aquest somni sense cpa cost. 

Quantes hores dediques als entrenaments a la setmana?

Per culpa de l’hivern que es fa fosc més d’hora puc entrenar més o menys unes 10 hores a la setmana de dilluns a divendres. A tot això cla sumar-hi quatre hores de físic i una sessió d’una hora al psicòleg.

És fàcil compaginar el batxillerat amb ser un esportista d’elit?

La veritat és que és el primer any que sóc un esportista d’elit i que em salto tantes hores de classe per culpa de l’esport, ja que per exemple vaig començar el batxillerat dues setmanes tard perquè estava fora competin en el mundial. Amb tantes hores d’entrenament no és gens fàcil compaginar-ho amb els estudis però amb una bona organització espero poder-ho fer el màxim de bé possible.

Et fan seguir una dieta molt estricta?

Sí. Em fan vigilar molt l’alimentació, sobretot em fan menjar grans quantitats perquè pugui tenir molta energia i molta força.

Quin és el teu objectiu de cara el futur amb el trial i els estudis?

M’agradaria poder viure del trial i dedicar-m’hi professionalment però per això compagino el trial amb els estudis, perquè si l’opció de dedicar-me al trial no surt bé pugui tenir una segona opció.

Com vas començar en el món del trial?

Vaig començar pràcticament de casualitat ja que un meu amic practicava aquest esport i un dia el vaig anar a veure i em van deixar provar la moto. Vaig tornar a casa meravellat i els hi vaig dir els meus pares que volia fer aquest esport.

Mai has tingut problemes econòmics per poder fer trial?

Gràcies a tots els espònsors últimament mai he tingut problemes econòmics ja que em donen una gran ajuda i m’ho faciliten tot molt més.

Ets reconegut gràcies al trial?

La veritat és que no perquè el trial és un esport minoritari que no segueix gaire gent per tant no em reconeixen. Només em reconeixen la gent que està molt posadaen el tema del trial.