Neix Vic City, un joc de taula inspirat en Vic

La Carla, l’Oriol i en Jordi són el grup de joves emprenedors que ha impulsat aquest iniciativa que ha despertat la curiositat de molts vigatans i vigatanes

Per: Berta Morató, JiaJia Chen i Marta Saborit

El projecte ‘Vic City’ ha estat impulsat per la vigatana Carla Viñas i per l’Oriol Farràs i el Jordi Noguera, dos nois de la província de Lleida, ideòlegs de la iniciativa. Un any per Nadal van fer un amic invisible amb els seus amics i un d’ells va tenir la idea de fer un joc de taula personalitzat per regalar-li a un altre amic que hi participava. Entre els amics el joc va tenir molt d’èxit, a causa d’això van decidir crear dos jocs ambientats en dos pobles de Catalunya. El Nadal de 2020, van crear aquests dos joc: un estava inspirat en el poble d’Olot i l’altre en el de Berga. L’aclaparador èxit que van tenir entre els habitants ha empès als seus creadors a crear més jocs inspirats en altres pobles i ciutats de Catalunya. Ja n’han dissenyat uns vint, entre aquests el de Vic, que rep el nom de Vic City.

Per a crear-lo van demanar ajuda a la Carla Viñas, ella seguint les instruccions que li havien donat en Jordi i l’Oriol, va adaptar al joc a la capital d’Osona. Es va encarregar de fer el disseny, és a dir, escollir les cartes, els carrers i places que apareixen en el tauler, etc. En el seu cas també s’ha cuidat del màrqueting i de les xarxes socials del joc (@viccity_eljoc). El principal objectiu que té el Vic City és mostrar les tradicions, els llocs i els elements arquitectònics i patrimonials més bonics de la ciutat, que esdevenen protagonistes al tauler.

El funcionament del joc és similar al del Monopoli: conté un tauler, diferents cartes, bitllets i fitxes amb les quals t’has de moure pels diferents carrers i anar edificant per així obtenir diners i poder guanyar. El nombre màxim de participants és de 6 i guanya el que aconsegueixi tenir més diners.

L’Ajuntament de Vic també ha aportat el seu granet de sorra en aquest projecte i els ha cedit l’Oficina de Turisme, situada a la plaça del pes. En aquesta localització és on la gent podrà recollir els seus jocs, a partir de desembre i només sí prèviament l’havien encarregat a través d’un formulari, que es pot trobar fàcilment a l’Instagram del joc. El preu del joc és de 36 € i un euro de cada venda serà destinat a La Marató de TV3.

Carla Viñas amb un expemplar del joc

Redactors Juniors

, ,
close