Martina Puig: “Encara no tinc molt clar el que vull fer, però crec que amb el batxillerat social ho puc aconseguir”

Per: Claudia Brown, Ariadna Conill , Joana Espar

La Martina Puig  va néixer el dia 10 de desembre del 2005 a Campdevànol, on ha viscut tota la seva vida. Les coses que més li agraden són llegir, muntar a cavall i la música en general però sobretot el pop anglès o K-pop. Actualment és alumna de batxillerat social de l’escola Sant Miquel dels Sants. Fins a l’any passat, havia cursat els estudis secundaris a l’escola Vedruna Ripoll.

Perquè has escollit fer el batxillerat social?

Perquè és on faig les assignatures que més m’agraden, tot i que encara no tinc molt clar el que vull fer, però crec que amb el batxillerat social ho puc aconseguir.

Però abans de venir aquí vas fer l’itinerari científic a la ESO. Per què aquest canvi?

Feia l’itinerari científic de 4t d’ESO amb les assignatures de biologia, física i química i informàtica. Em viag decantar per aquest itinerari perquè les assignatures que hi havia que no fossin del científic eren llatí i coses per l’estil i com que no em venia de gust fer un itinerari molt humanístic vaig decidir fer l’itinerari científic. Després vaig decidir que a batxillerat em passaria a fer l’itinerari Social.

Quines són les assignatures que més t’interessen? Per què?

Les assignatures que més m’interessen actualment són ciències de la informació, perquè m’ho passo bé escrivint i redactant, i psicologia perquè m’agrada parlar de la ment humana i de la consciència i tots aquests temes. Tot i això, en general l’assignatura que més m’ha agradat sempre és anglès perquè m’agraden els idiomes.

Per què vas escollir deixar Ripoll per anar al Sant Miquel?

Perquè a Ripoll només hi ha un institut. Primer de tot no m’agrada gaire aquell institut i em venia de gust canviar de gent perquè a Ripoll tots ens coneixem i també em venia de gust canviar d’entorn. Ho vaig estar mirant i el lloc que hi ha més a prop després de Ripoll és Vic. Em vaig estar mirant totes les escoles i la que em va agradar més pel programa i assignatures va ser el Sant Miquel.

Has notat un canvi important en el teu pas de ESO a Batxillerat?

Noto molt canvi, però com que ja estava mentalitzada tampoc m’ha sorprès molt. Tot i això, el fet de canviar de metodologia de l’escola sí que ho he notat.

I entre les dues escoles?

Hi ha canvi en el fet de com funciona l’escola. Aquí tot és amb el Clickedu i tot es penja per allà i jo estava acostumada al meu antic centre a utilitzar el Classroom i penjar-ho tot allà. Petits detalls així marquen la diferència, però en general en tema de temari hi ha poca diferència.

Què opines de les instal·lacions de l’escola? Creus que s’adequa a les necessitats dels alumnes?

Jo crec que si. Tampoc puc opinar gaire perquè no porto molt temps aquí i tampoc les faig servir molt, però jo penso que sí, que no fa falta res, tot està molt bé.

Podries fer una comparació general entre els professors d’aquesta escola amb els professors de l’anterior?

En general els professors són bastant similars, però tampoc veig gaire diferència en aquest tema. Se’m fa difícil respondre perquè no sé si els professors canvien per l’escola o pel batxillerat llavors no sabria com valorar-ho.

T’està resultant difícil adaptar-te en l’àmbit acadèmic?

En realitat no, crec que ho porto tot bastant el dia i crec que m’està anant prou bé per ser el primer trimestre de batxillerat, no he tingut gaires problemes.

I amb els teus companys de classe? T’hi sents còmoda?

Si m’hi sento còmoda, ja que crec que hi ha un ambient agradable a classe i no trobo que hi hagi problemes.

Hi ha alguna cosa que trobis a faltar de l’antic col·legi?

Trobo a faltar a les meves amigues i també la manera de corregir els exàmens, eren molt menys exigents i era molt més fàcil treure bones notes al meu antic col·legi.

Creus que hi ha algun aspecte negatiu del Sant Miquel?

D’aspectes negatius és que s’utilitzen molt poc els ordinadors i les noves tecnologies.

Que destacaries del Sant Miquel dels Sants?

Hi ha bon nivell a la classe i hi ha molt bon ambient, tots aquests aspectes són positius. També està tot com ben planificat i organitzat i no hi ha molts problemes pel que fa a temari.

Redactor junior

close