Lluïsa Prat: “Es necessiten totes les hores del dia perquè tot funcioni”

La Lluïsa Prat forma part de l’equip docent del Col·legi Sant Miquel Dels Sants des de fa trenta-sis anys. Va començar com a professora de ciències i matemàtiques, després va ser coordinadora de diferents cicles de la ESO, cap de departament de ciències i actualment ha estat escollida com la nova directora d’ESO i batxillerat.

-Com vas saber que series la nova directora?

 Vaig saber-ho a finals del curs passat, abans de començar l’estiu.

-Han sigut molt estressants aquests primers mesos com a directora?

 Força. Els principis de curs ja són estressants de per sí perquè sempre s’ha d’organitzar tot, però a més ser l’última responsable encara ho fa més complicat.

-Ara que ets directora, com ha canviat la teva funció dins l’escola com a professora? 

Bé, hi tinc molta menys dedicació. Ara només faig nou hores de classe, faig un tercer de física i química i faig les ciències pel món contemporani de tots els batxillerats. Diguem que abans feia vint-i-quatre hores de classe i ara he baixat molt la meva dedicació. Totes les altres hores no vol dir que no faci res, sinó que les dedico a la gestió.

-Quin és el canvi més rellevant que has notat? 

Bé, el canvi més important que he notat és que es necessiten totes les hores del dia perquè tot funcioni, o sigui no acabo mai a les cinc de la tarda, sinó que hi haig de dedicar molt més. Aleshores també he notat molt canvi amb el fet d’estar en un despatx sola, perquè veig molt menys als companys i això sí que ho trobo a faltar.

-Quina és la decisió més important que has hagut de prendre? 

Doncs agafar el càrrec. Suposo que això m’ho demanes dins del càrrec, a veure què he fet més important, però agafar el càrrec ja va ser una bona aposta. Sí que he de prendre decisions quan amb un alumne s’ha hagut d’arribar a una expulsió, que és una cosa que no agrada, per tant això per mi és una decisió important que he hagut de prendre.

-Quin és el principal objectiu que tens actualment per l’escola? 

Tot el tema de les tutories, que cada vegada funcionés millor, gràcies també a les professores que són de psicopedagogia que han fet tot un pla perquè es puguin anar tractant temes que  sembla que pels alumnes són interessants i ajuden al seu desenvolupament. Ho hem començat a engegar a nivell de secundària, però tenim ganes que totes aquestes xerrades i tallers a la llarga a batxillerat també s’hi puguin introduir. No és tan un objectiu sobre les matèries sinó més aviat sobre el creixement personal dels alumnes, que pensem que és una faceta important.

-De quina manera organitzes el teu equip de treball? 

Bé, nosaltres ens trobem cada dilluns a la tarda per fer la coordinació. Comencem a les tres i hi ha dies que marxem a les sis, quarts de set. Aquí és quan tothom comenta tot el què ha passat durant la setmana i intentem solucionar els problemes que hi ha hagut durant els últims dies, o si s’han d’organitzar exàmens. És el moment en el que treballem tots. Al meu equip hi tinc els dos coordinadors acadèmics, que són la Isabel Jordà, que és coordinadora de primer a tercer, i en David Pla que és coordinador de quart a segon de batxillerat, i el coordinador pedagògic que és en Miquel Padilla. No són ben bé del meu equip, però també hi compto moltíssim amb tot el que és secretaria, ja que ens donen un cop de mà molt important, i clar per portar a terme totes aquelles coses que nosaltres ideem, sense el claustre no seria possible. Direcció i administració també ens aporta molt, i no hem de descuidar-nos mai de les persones que fan el manteniment, en Miquel. Tothom aporta, però el meu equip són la Isabel, en David i en Miquel.

-Què és el que mes enyores de ser només professora i dedicar més hores a l’ensenyament?

No poder estar amb els alumnes i no poder fer classe. A mi m’agrada molt fer classe i explicar, el feedback amb els alumnes.

-En aquests mesos quina ha sigut la situació més difícil que t’ha tocat viure en aquest nou càrrec?

No he tingut moments de gaire dificultat de moment, no és una escola en la que es presentin massa problemes, i per tant de moment ens n’hem anat sortint. Treballem molt els temes d’organització, i temes de disciplina n’hi ha poquets. Diguem que és una escola força tranquil·la i no hi ha hagut res difícil de moment. Esperem que duri. 

Redactor junior

close