La Ronda Camprodon, punt clau de les eleccions

Un gran problema que amb les propostes polítiques s’haurà de solucionar

Les eleccions municipals són un dels moments més importants per l’esdevenir dels pobles i les ciutats, diferents partits polítics es presenten proposant les seves idees per governar i intentar de millorar-la, és el dret dels ciutadans majors d’edat anar a votar, i decidir pel futur del seu respectiu poble o ciutat. En la nostra ciutat concretament Vic hi ha hagut un gran nombre de partits que s’han presentat tots ells amb propostes molt diferents, però la nostra ciutat actualment té un problema greu i rellevant el qual és la Ronda Camprodon la qual es troba pràcticament sempre amb retencions i embussos, aquest fet és un fet comú en moltes de les diferents propostes i al llarg d’aquest article compararem les diferències i similituds entre unes propostes i altres sobre aquest tema concret.

La Ronda Francesc Camprodon coneguda pel simple nom de Ronda Camprodon és un dels carrers principals de Vic pel que a trànsit es refereix, pràcticament tots els cotxes de Vic passen per ella i això actualment és un problema, de fet un gran problema. En el passat la Ronda Camprodon tenia doble carril en els dos sentits i, tot i això, ja tenies retencions importants i ja era complicada una circulació fluida a hores puntes, tot i això, l’ajuntament va decidir actuar i va pensar que el millor seria fer la Ronda Camprodon d’un sol carril en els dos sentits implementant un carril bici que substitueix el segon carril que existia en el passat.

Aquest fet al principi va ser realment recolzat pels veïns, ja que creien que d’aquesta manera s’evitarien embussades, per tant, també es reduirien sorolls i al mateix temps seria més tranquil el fet de viure a la Ronda Camprodon, no obstant això, el resultat no ha estat aquest. El dos immensos carrils bici que s’han creat semblava que servirien per promocionar el fet d’anar amb bicicleta fet que al mateix temps ajudaria la contaminació de l’aire a més de la sonora. Tot i això, no s’ha aconseguit el que es buscava, la gent no s’ha adaptat a la bicicleta ni tampoc a l’actualment tan criticat patinet elèctric i han continuat anant amb cotxe. Per tant, la situació no ha fet més que empitjorar, a hores puntes vas molt més ràpid caminant que amb cotxe per la Ronda Camprodon fet realment preocupant.

Fotografia Ronda Camprodon – Carles Ortega

Molt del problema de la Ronda Camprodon és el fet que molt del volum de vehicles que passen per ella venen de pobles propers, però no són de Vic i, per tant, el fet de canviar a la bicicleta o al patinet és gairebé impossible per ells. Per tant, les possibles solucions seria el fet de tornar als dos carrils d’abans i al mateix temps mirar d’implementar un carril bici que estigui en bones condicions a on ara hi ha l’antic carril bici de la Ronda Camprodon, a més una altra solució seria el fet que tot el volum de cotxes de Vic no acabessin a la Ronda Camprodon i la plaça del Mil·lenari sinó que poguessin entrar a Vic per un altre accés i sense tenir la necessitat de travessar-lo per complet.

Junts per Vic, el partit que gràcies a la majoria que tenia va fer la Ronda Camprodon creu que és necessari un canvi pel que fa a la Ronda Camprodon, tot i això, no qualifiquen ni valoren el seu estat actual ni tampoc ens diuen que faran exactament, tot i això, sí que creuen que alguna cosa s’ha de fer.

Pel que fa a Esquerra Republicana de Catalunya coneguda com a ERC creuen necessària una revisió i adequació dels fluxos de trànsit de la ciutat especialment a zones com la Ronda Camprodon, aquesta informació ja és més de la que ens dona Junts per Vic, però, tot i això, tampoc es mulla massa ni ens donen gaire informació.
També tenim la CUP, que ens porta moltes propostes referents al tema de les bicicletes i els patinets elèctrics, però, tot i això, no ens parlen en cap moment de Ronda Camprodon així com sí que ho fan altres partits.

Fotografia de la Ronda Camprodon – Carles Ortega

Un dels que sí que ho fa és el que ve a continuació el PSC. Els socialistes s’atreveixen a qualificar de nyap l’actual Ronda Camprodon i ens diuen que creuen necessària una remodelació de la xarxa viària general de Vic, destaquen la Ronda Camprodon, però creuen que la situació viària en general és dolenta. El partit comandat per Pere Ylla és un dels més atrevits a l’hora d’opinar.

Un altre que també ha estat atrevit ha estat el Partit Popular, els populars consideren un desastre l’actual Ronda Francesc Camprodon. A més ens donen la seva idea i és el fet de recuperar el doble sentit de la circulació i fer un sol carril bici sense impactar en la circulació ni en la seguretat viària.

En Comú Podem igual que la CUP tampoc s’ha pronunciat sobre la Ronda Camprodon.

Després tenim Ara Vic que creu que és necessari un canvi a la Ronda Camprodon, però, tot i això, no ens expliquen del tot el que.

I pel que fa a VOX directament no hem trobat informació del programa electoral ni de res relacionat amb les seves propostes.

En conclusió podem veure que els partits realment consideren un problema la Ronda Camprodon, tot i això, no donen gaires detalls de la seva proposta, a més que el problema és realment molt greu i sembla que no li donen la importància necessària. La situació de la Ronda Camprodon és realment preocupant, però fan com si no ho fos tant. La ciutat queda col·lapsada sobre les mateixes hores cada dia, però sembla que això no afecti en res, quan això té grans efectes, econòmics però també sobre la societat. No només afecta temes econòmics com pot ser el fet que cada cop menys persones vinguin a Vic a causa de les embossades sinó que a més hi ha problemes de contaminació atmosfèrica, però també sonora, realment la situació és greu i crec que els polítics no el vegin tant greu. Es dona més importància a temes que en poden tenir menys com ara fer un nou Mercat Municipal fet que realment no corre pressa, però, en canvi, la Ronda Camprodon que és un tema que s’ha d’arreglar el més ràpid possible sembla realment no importar.