Imatge de pixabay.

La Covid torna a les aules del Sant Miquel

per: Mel Anglada, Maria Fajula i Claudia Espona

Per als estudiants de l’escola la tornada a les classes ja ha s’ha interromput per casos de Covid-19 a causa d’alguns contagis imprevistos a alumnes no vacunats.

La Covid-19, una malaltia infecciosa molt present en els temps que estem passant, es troba a tot arreu. En aquest cas, l’escola Sant Miquel dels Sants no se n’ha deslliurat de tal catàstrofe. La classe d’aquesta escola que ha set afectada amb aquest terrible virus ha set la de 1r B de batxillerat.

El protocol que ha seguit l’escola ha estat el següent: com un company tenia símptomes i era positiu, els alumnes s’han diferenciat en dos grups, els no vacunats i els vacunats.
El segon col·lectiu compost per als alumnes que han rebut les dues dosis de la vacuna en un termini de temps major als quinze dies, només se’ls hi ha requerit un PCR negatiu per tornar a les classes amb normalitat.

Els no vacunats han hagut de fer-se una PCR, si aquesta surt negativa, l’alumne pot tornar a l’escola, tal i com ho han fet els vacunats. Però si aquesta dona positiu hauran de transcórrer 72 hores des de la resolució de la febre i tot seguit s’haurà de portar a terme una quarantena d’un mínim de deu dies comptant des de l’inici dels símptomes. Això és el que li ha passat a un alumne del Sant Miquel dels Sants.

L’alumne en qüestió ens ha confessat que s’ha contagiat per contacte amb un positiu del seu nucli familiar, més concretament el seu germà, el qual el va contraure pel contacte amb un company de la seva classe.

Hem tingut la sort de fer-li unes preguntes en aquesta persona i ens ha explicat més detalls del seu cas. Un dels principals temes que hem tractat han sigut les classes en línia. Segons l’entrevistat han sigut difícils, tot i tenir moltes coses en comú amb els confinaments anteriors. Una de les causes que li ha dificultat seguir les classes ha sigut, com ens ha comentat, el fet que mai s’havia trobat en la situació de ser l’única en tota la classe confinada, això ha provocat que li costés seguir el temari que s’impartia a l’aula.

Alguns exemples que ens ha post han sigut petits problemes tècnics com l’àudio, el qual a vegades fallava i no s’escoltava de manera adequada al professor. També ha comentat el fet de la falta de visió de l’aula completa és a dir no poder veure la pissarra amb els apunts de professor escrits i al professor a l’hora. Finalment, ha fet menció a l’ajuda que ha rebut dels seus companys, amics i del professorat a l’hora de resoldre dubtes, el que comenta que ha sigut una gran ajuda per l’adequat seguiment de les classes.

La Covid-19 només ha canviat deu dies de la seva rutina així que ja ha tornat a l’escola amb més ganes que mai.

Redactor junior

close