Kenneth Rabinad: “Des de els tres anys ja anava amb una raqueta a la mà”

Maria Fajula, Mel Anglada i Clàudia Espona

Kenneth Rabinad Vila, jugador de tenis des dels tres anys, va néixer l’any 2005. La seva passió pel tenis l’ha portat a competir al més alt nivell en campionats nacionals fins a converitr-se en campió de Catalunya i vuitè d’Espanya.

Quan vas començar a jugar?

No et sabria dir quan vaig començar a jugar però jo diria que des dels tres anys o així ja anava amb una raqueta a la mà

Què estudies? I amb quin objectiu?

Jo ara mateix estic al CEES, al seminari, estudiant un grau mitjà d’esports i amb l’objectiu de treure’m algun títol per si mai fracassés amb el tenis o també per poder anar a la universitat o treballar d’alguna cosa relacionada amb l’esport.

Quins torneigs importants has guanyat?

Així com a torneigs rellevants et podria dir que a infantil el 2019 vaig quedar campió de Catalunya i dos cops també segon. En el campionat d’Espanya he quedat semifinalista (vaig perdre a semifinals) i altres tornejos que són campionats d’Espanya n’he guanyat uns quants. Actualment sóc el primer de Catalunya i el vuitè d’Espanya.

Què et va empènyer a competir en un torneig, algú et va influir?

Jo diria tota la meva família perquè des de ben petit que la meva mare ja jugava a tenis. Era molt bona. També pels meus tiets ja que un d’ells va arribar a ser el número 300 del món. Vulguis o no, el fet de formar part d’una família que sempre ha estat relacionada amb el tenis t’empeny també a voler-ho ser.

Com et pots compaginar els estudis amb el tenis?

La sort que tinc jo, és que hi ha una cosa dels professionals i semiprofessionals joves que es diu programa AR. És un lloc on posen els esportistes d’elit que dona facilitats per estudiar (estiguis en el centre que estiguis) perquè que et deixa saltar moltes hores, tant per competir com per entrenar. A mi pel tenis em va perfecte això, ja que si em salto algunes hores no em poden dir res i a part que em poden facilitar les coses.

Com et sents quan tens una raqueta a les mans?

Ara no t’ho sabria dir… No m’han fet mai aquesta pregunta. No se és com el meu treball, el meu dia a dia. Estic tranquil i content tenint la meva raqueta entre les mans

Va influenciar la pandèmia al teu ritme d’entrenament?

A mi la Covid-19 em va influenciar molt, sobretot les tres primeres setmanes, ho vaig passar una mica malament perquè jo estava acostumat a entrenar entre 3 i 4 hores al dia i de cop va ser parar i no sortir de casa. Vaig passar a entrenar com a molt 1 o 2 hores de físic, però clar, comparat amb l’activitat física que estava fent, el “paron” el vaig notar bastant, però després em vaig adaptar bé.

Quants torneigs has guanyat aquest últim any

Aquest últim any ara no t’ho sabria dir, però entre uns 15 o 20 més o menys.

Quantes hores entrenes al dia?

Depèn del dia,normalment entre 3 o 4 hores tot i que alguns dies entreno 5 o 6 hores diàries, també caps de setmana. Si no tinc torneig, el dissabte al matí entreno també tres hores i, el diumenge, potser algun me’l prenc de descans o també entreno.

Quin estil de joc t’agrada més, individual o parella?

A mi m’agrada més jugar individual que no amb parella crec perquè depens molt més de tu mateix dins de la pista. En parella també m’agrada, però es juga relativament poc comparat amb la modalitat individual.

Has tingut o tens patrocinadors?

Ara mateix sí. Tinc un patrocinador de raqueta que és Time Fibra i també Asics pel que fa a la roba. No és ben bé un patrocinador, però tinc bastants comptes i ara estem buscant un patrocinador econòmic.

Quins plans de futur tens envers el tenis?

Els meus plans de futur es basen en el dia a dia. Per exemple aquest dissabte vaig a Alacant, a València, i després pararé dos mesos per fer la pretemporada. L’any que ve aspiro a jugar tot professionalment.

Quin seria el teu consell per a noves generacions del tenis?

El meu consell seria que gaudieixin. Que ho has de voler tu, sense que ningú t’obligui. Sempre hi hael típic pare o mare que diu que has de jugar a tenis o futbol o el que sigui i a tu no t’agrada i prefereixes altres coses, o no t’hi vols dedicar 100% la persona que està a sobre. A tot aixó has de dir el que tu vols i has de gaudir fent el que t’agrada.

Jo quan jugo a tenis estic content i gaudeixo i penso “va que ara vaig a entreno” i estic content. Enccara que el dia m’hagi anat molt malament o estigui molt cansat sempre penso en positu. Els dies que més mandra et fa són els dies que més aprens. Jo crec que el millor consell que donaria és que gaudiu les coses que feu i fer sempre les coses que més us agraden.