El Ral·li entra a les aules

Presentació de Marc Galobardes sobre el disseny i la creació d’un tram de ral·li

El passat desembre es van fer les presentacions dels treballs de recerca dels alumnes de 2n de Batxillerat, concretament els dies 19 i 20 de desembre van ser els escollits. En Marc Galobardes el dia 20 ens va presentar el seu treball de recerca al tribunal 31, el seu treball tractava del disseny i la creació d’un tram de ral·li, i durant la presentació ens explicaria tot el procés.

Abans de començar a en Marc, se’l notava nerviós perquè és un dels moments més importants del batxillerat, estàs davant d’un tribunal de professors, davant de la teva família, davant d’amics i també desconeguts, estàs davant de molta gent i és una presentació realment important i en la que és difícil no tenir nervis, moments abans que comenci.
Però al mateix temps se’l notava confiat, ja que ell s’ho havia preparat correctament i sabia que tot aniria bé. Pel que fa a l’ambient de la sala, era un ambient molt silenciós, pràcticament no s’escoltava res, un ambient completament de biblioteca i al mateix temps molt respectuós, la sala estava bastant plena i donava una sensació d’inquietud per part de tots els membres de la sala que estaven expectants per veure que passava. Els dos membres del tribunal Miquel Padilla, professor de Física i la Marta Dorca professora de química van ser els únics que van parlar moments abans de començar i van donar indicacions del temps restant per començar.

Inicia la presentació amb puntualitat

Se li van donar les indicacions perquè comencés la presentació i així ho va fer en Marc, va començar la seva presentació, el primer que va fer va ser una breu presentació del ral·li perquè d’aquesta manera totes les persones de la sala poguessin entendre en cas de no saber-ho que és el ral·li, va ser una definició breu però entenedora. En la que va explicar bàsicament que el ral·li és una competició automobilística de resistència en la qual els cotxes i pilots competeixen per veure qui és el més ràpid.

Després de la definició ens va parlar de com s’organitza un ral·li i de les diferents parts, ens va parlar de les etapes, els trams, els sectors i l’enllaç. Les etapes i els trams són sinònims i són parts de carretera en les que es competeix contra el cronòmetre per veure qui és el més ràpid, els sectors són parts dels trams, però més curtes i per últim hi ha els enllaços que són les zones que enllacen un tram amb un altre i durant aquells trams no es puntua.

Fotografia Presentació- Carles Ortega

Seguidament, ens va parlar de la història del ral·li de manera breu, ens va explicar que la competició més important és el Campionat Mundial de Ral·li, en el mundial que es fa des de 1973, el campionat es disputa en 14 països diferents i els països van variant cada any. I és que les proves es van variant per aquesta manera potenciar el ral·li arreu del món i també per ajudar els països més desafavorits.

A continuació ens va parlar dels constructors que són Toyota, Hyundai i Ford, només són tres tot i que hi ha molts equips els motors i els cotxes són d’aquestes tres marques, ja que són algunes de les millors marques de cotxes del món i al mateix temps els models que ofereixen són els millors per les proves de ral·li, les diferents marques donen el cotxe als diferents equips que faran canvis radicals als cotxes, canviant-los completament per tal de millorar l’aerodinàmica, la frenada, l’acceleració i molts més aspectes a tenir en compte.

Pel que fa als participants va comentar que hi ha molts participants, que competeixen per a veure qui és el millor, però no va donar més detalls, del que sí que va donar detalls va estar de la funció del pilot i la del copilot, perquè recordem que el ral·li dins del cotxe hi van dues persones el conductor que l’únic que ha de fer és conduir, tot seguint les indicacions del copilot, aquest té unes notes de pista, en què té una descripció a través de símbols de com són les corbes. Normalment, la informació que es dona és si la corba és a dreta o esquerra i el grau de tancament que té la corba la qual s’indica amb números de l’1 al 4, sent 1 per les més obertes i 4 per les més tancades, tot i que evidentment es poden donar més indicacions com per exemple per marcar un canvi de superfície.

Després ens va parlar de l’opció d’afegir un shakedown al tram, una funció opcional, però molt interessant, que és una zona d’uns 7 km de durada aproximadament que els pilots poden provar el cotxe després dels ajustaments fets, per veure si tot funciona com esperaven.

Fotografia Presentació-Carles Ortega

Després ens va parlar de les novetats que s’han portat al ral·li i que ell ens va explicar en el seu tram, la primera és que els cotxes ara portaran un motor híbrid, és a dir ja no només funcionaran amb motors de gasolina, la següent és una càmera antibolc, que ha de servir per evitar accidents i després s’ha canviat la transmissió, per tant, s’han canviat les lebes per un canvi seqüencial. També s’ha millorat la carrosseria i el xassís i la mecànica i el motor. I per últim ens va parlar del dispositiu de seguretat Hans, que és un dispositiu dissenyat exclusivament dissenyat per evitar que els pilots en accidents tinguin el perill de dislocar-se el coll.

Després ens va parlar del seu tram situat al Coll del Buch, a prop de Sant Julià de Vilatorta, ens va parlar de les escapatòries situades al km 2,5 i 3,5 i de tota la seguretat del tram que ell va decidir doblar la seguretat per tal d’evitar accidents. Per últim, ens va mostrar el seu tram alternatiu que és el tram del Coll de Romegats. També ens va explicar que pel tram ha utilitzat la normativa de la FCA i que no ha utilitzat la normativa europea.

I després d’això van començar les preguntes, la primera la va fer la Marta i li va preguntar si per un tram de Ral·li era necessari un desnivell al que en Marc va respondre amb un no i ho va argumentar dient que els desnivells fan els ral·lis més interessants i espectaculars, però que no són necessaris, després en Miquel li va preguntar per la diferència entre l’ús de la normativa europea i la catalana i s’hi hagués variat el tram i de nou va dir que no hauria variat gaire, però simplement que la normativa catalana era més simple i que per això l’havia preferit i en acabat en Miquel li va preguntar pel fet de doblar la seguretat a què es devia, ja que doblar la seguretat implica un augment del cost i en Marc li va dir que ell creia que la seguretat era el més important per ell i per aquesta raó volia doblar les mesures mínimes obligatòries.

Quina és l’opinió de la presentació?

A l’acabar la presentació es va fer un breu aplaudiment i després vàrem parlar amb alguns membres del públic, que van expressar que en Marc havia fet una bona feina, i que tot havia sortit com esperava ell, sens dubte els nervis i el silenci ja havien marxat de l’aula i ara només quedava felicitat a la sala, i ara la gent ja si que parlava. Tot havia sortit com esperava i se-li notava amb el somriure a l’acabar l’exposició.

A més Martí Mas ens va explicar que l’havia sorprés totes les mesures que s’han de tenir en compte a l’hora de fer un ral·li. I pel que fa a la presentació ens va dir: “A mi la presentació m’ha semblat molt correcte i interessant, tot i que de ral·li no hi entenc gaire m’ha semblat realment entretinguda la presentació”.

Crec que les sensacions durant la presentació van ser de nervis i a l’acabar aquestes, van començar les bones sensacions, crec que la presentació va estar excel·lent, que ho va explicar de forma clara i entenedora i va parlar dels punts claus, tot i que segurament ens podia haver explicat molt més, ja que 10 minuts donen per poc quan es tracta d’explicar un treball de recerca, crec que sens dubte ha d’estar satisfet de la feina que ha fet. Sincerament, a mi m’ha agradat molt la presentació i després d’escoltar tot el que t’explica t’entren ganes de saber-ne més sobre el món del ral·li un món molt desconegut, però sens dubte molt interessant.

En conclusió, crec que la presentació és perfecte, en la presentació es van resumir punts claus del ral·li com poden ser la seguretat, funcions de pilots i copilots, novetats, la importància d’evitar accidents i del control i la senyalització tant pels cotxes com pel públic. Una presentació que demostra la complexitat dels esports de motor, que són molt interessants, que s’organitzen i es fan de maneres molt especials i diferents de la resta d’esports. Sens dubte l’experiència de descobrir un món nou el món del ral·li.