El Nadal a la Fundació UE Vic

La celebració del Nadal des del punt de vista més futbolístic

Per Guillem Farrés, Jordi Griera i Christian Flores

Com tots ja sabeu, el nadal és una època molt especial per tothom, on les empreses, les famílies i les persones en general fan celebracions especials en la seva durada. Així que els equips de futbol tampoc voldran ser menys. Fa dos temporades no va haver-hi cap celebració de tot el club, sinó que cada equip va fer el seu amic invisible i va celebrar el seu sopar per separat.

L’any passat això ja va cambiar, els directius volien gaudir d’una celebració que fos per a tot el club, fent unió i reivindicant els seus valors, així que van decidir fer una jornada lúdica que va tinguer una durada de tot el matí, on els equips anaven arribant i havien d’anar fent les activitats que el club havia preparat a través del municipal i l’annex, els dos camps que van ajudar a que l’event fos possible.

Les activitats que es van dur a terme òbviament eren futbolístiques, però sortien de la normalitat a la que els jugadors estaven acostumats, per exemple les dues activitats més valorades van ser el fut-tennis i la batalla de porters que es jugava en parelles.

Durant tot aquest matí els jugadors de futbol base de la fundació van gaudir de l’esport que més els hi agrada mentre que reivindicaven els valors que defensen i feien pinya en un any dur on lacovid-19 afectava de forma molt directa al futbol. Aquesta activitat va ser tot un símbol de força i esperança ja que tot i ser celebrada el día 19 de desembre, els equips no havien pogut ni començar a jugar la lliga a causa de les prohibicions per l’afectació de la covid-19, aquesta era la primera temporada que es feia desde que el virus va arribar a les nostres vides, per això tots els equips van viure el dia amb gran il·lusió i ganes.

Aquest any han volgut canviar les coses per celebrar el nadal, han volgut buscar una cosa especial per omplir els somriures dels seus jugadors després d’aquests anys tan durs, han decidit fer un àlbum de cromos digital on sortiran tots els equips del club, des dels petits jugadors de l’escoleta, fins als més experimentats del primer equip, passant per totes les categories.

En les anteriors setmanes els fotògrafs del club han anat abans dels partits de cada equip per fer fotos individuals a cada jugador fins que cada jugador del club tingui la seva, ells mateixos més tard han seleccionat les millors fotos per ser publicades.

Actualment els encarregats professionals en fer l’àlbum estan treballant perquè en les pròximes setmanes tothom pugui gaudir d’aquest àlbum tan especial per ells. Sens dubte l’elecció de fer això ha estat molt encertada ja que els jugadors estan molt il·lusionats per veure’l, no tothom pot dir que ha sortit a un àlbum de cromos de futbol!

Però la fundació unió esportiva Vic, ha preparat més coses per fer el màxim especial aquest nadal, per reivindicar un cop més els valors que tan promouen, el dia 18 de desembre a les 9 del matí es va celebrar la xocolatada solidària per la Marató de TV3.

Aquell dia a davant de les oficines de la fundació, que estan ubicades a l’Estadi Municipal de Vic es podia menjar coca i xocolata desfeta a canvi d’una petita donació d’un euro, a l’event també hi comptaven amb coca per a celíacs, per fer que la xocolatada fos possible per a tots els públics, tots els diners que van ser recaptats van ser destinats a la Marató de TV3 que es va celebrar l’endemà i tractava sobre la salut mental, un tema que està donant molta conversació en els últims mesos.

Foto cedida pel fotògraf Enric Serra el día de la presentació del club

Una altra tradició que mantenen al club és la de la cita de la loteria del nen, a partir del dia 6 de desembre la UE Vic i la Fundació Unió Esportiva Vic van posar a la venda els números que serán sortejats el dia 6 de gener, cada participació té un preu de 5 euros i es jugarà un import de 2 euros per cada número. Principalment aquests números poden ser sol·licitats als tècnics de la fundació en cas de pertànyer al club, en casa de que no sigui així també es pot aconseguir en diferents establiments de la ciutat de Vic.

Una de les últimes activitats que el club realitza és la del “Jove! Activa’t per Nadal”, els joves de entre 12 i 16 anys podran participar-hi i es portarà a terme els dies 28, 29 i 30 de desembre. Aquest esdeveniment comptarà amb un ampli ventall d’activitats esportives que tindran lloc de manera simultània. Diferents entitats esportives explicaran el seu funcionament els joves que estiguin interessats.

La Fundació Unió Esportiva Vic hi serà present en l’activitat, comptarà amb un monitor que s’encarregarà de dirigir la part futbolística per a grups d’una dotzena de nois i noies que es farà al pavelló de l’Ausoneta el dimecres 29 de desembre. La zona esportiva i el pavelló de l’Ausoneta durant aquests dies acolliran diverses activitats com són el bàsquet, l’escalada, el rugby, la gimnàstica i el circ entre molts altres esports que es practicaran durant l’esdeveniment. Per poder accedir s’haurà de comprar l’entrada anticipada al Vicjove o a taquilla, que estaràn a un preu molt assequible per a tothom i que variarà depenent de la quantitat de dies que es vulgui participar.

L’ultima activitat que el club ha fet per celebrar aquest Nadal tindrà molt a veure amb els valors que volen fomentar desde el club. Es tracta de la recollida d’aliments per a la gent del menjador social del Tupí a Vic, una associació que vol alimentar a totes les persones que per falta de recursos no es poden permetre menjar i són excluides de la societat. A banda de fomentar la participació per recaptar aliments al club, també van anar al consum on van fer la seva pròpia compra i destinar-la al menjador social.

Tres joves jugadors van anar acompanyats pels capitans dels primers equips masculí i femení del club van anar al consum per a fer una compra amb productes bàsics que El Tupí necessitava per poder proveir a tota la gent que necesitaría poder menjar durant aquest Nadal. La suma de les donacions de la gent del club i de la compra feta pel club han sigut tot un èxit i ha sigut de gran ajuda per al menjador social, que és veu en problemes devant de tota la gent a la que han d’alimentar.

Això demostra una gran intenció darrere del seu codi ètic, com ells mateixo dirien: “valors, futbol, persones”.