El mercat setmanal de Vic

Guillem Farrés, Jordi Griera i Christian Flores


Vic es una ciutat situada a la Catalunya central, que compta amb 45.000 habitants. Però no es pot parlar de Vic sense referir-nos als seus mercats: Els mercats setmanals, el mercat del ram, el medieval entre de molts altres. Vic, gràcies a aquestes tradicions s’ha convertit en un referent, més enllà de la seva zona d’influència. Ara a continuació aprofundirem concretament en un d’aquests mercats.

El dimarts i el dissabte, Vic segueix amb la seva tradició del mercat setmanal. Aprofitant també la plaça Major i la rambla del passeig, un dels espais més característics i dinàmics de la ciutat, el mercat ocupa aproximadament unes 160 parades.

Últimament el diumenge també s’ha incorporat dintre el mercat setmanal però en aquest cas es la zona del Remei la responsable d’omplir aquests carrers, especialment el de la Generalitat.

Però hem de recular fins el segle lX per veure quan va començar aquesta tradició. En aquella època no hi havien els mateixos mercats que avui en dia, però com que l’accés a botigues fora del mercat era menor, la gent es concentrava a la plaça Major per adquirir les seves necessitats que els propis venedors proporcionaven.

Actualment el mercat el forma gran part l’alimentació ja sigui fruita, verdura com també aliments de la temporada com son a dia d’avui, els bolets. Per altre banda el sector de la moda te una demanda destacable al igual que el sector de l’artesania.

 Precisament el dissabte 9 d’octubre un venedor del sector de l’artesania ens comentava que ven en el mercat de Vic des de fa 12 anys, ja que “és un dels mercats més importants i visitats d’arreu de Catalunya” . El venedor també explicava que “la zona de Manresa, Granollers, Centelles i Sant Cugat són mercats que també acostumen a ser-hi molts dels venedors que estem aquí a Vic”, degut a que son espais molt concorreguts i la demanda es també molt alta.

Redactors Juniors

,
close