El memorable concert de Ceaxe a la Sala Razzmatazz

El darrer 5 de març del 2023 es va presentar el primer EP (Extended play) de Ceaxe en la Sala de Concerts de Razzmatazz 3. Com a part de la seva primera gran gira nacional, el jove artista de Vilafranca del Penedès, arriba a Barcelona amb un show espectacular ple de sorpreses que faran vibrar, ballar i cantar a tot el públic. En aquesta primera gran gira visitarà altres ciutats com: Madrid, València, Mallorca…

Alexander Chaffardet Almón nascut el 19 d’octubre de 2004 i més conegut com a Ceaxe, és un cantant i compositor nascut a Vilafranca del Penedès.

Amb 14 anys va començar a escriure les seves primeres lletres i no va ser fins als 16 que va començar a treure els seus propis temes. És un artista que destaca per la seva veu, la lírica sentimental i el rap que caracteritzen les seves cançons. Entrant en aquest última punt, al llarg de la seva carrera ha anat innovant dintre aquest gènere musical i això li ha permès col·laborar amb diferents artistes del gènere urbà, com: Luani, Santos 912, Deco Mdz…

Les seves cançons han aconseguit un èxit nacional en poc temps, arribant a ocupar grans marques dintre de les playlist més importants en el seu país, obtenint el número 5 en el top 50 més virals d’Espanya. A més compta amb 100 mil oients mensuals a Spotify, més de 20 mil seguidors a Instagram i més de 100 mil seguidors a TikTok.

Entrant ja més dintre el concert, les portes es van obrir a les 19.00 hores, però no va ser fins a les 20.10 que en Ceaxe va començar a cantar, en cap cas aquest retard va ser per culpa del cantant sinó que abans que ell, van cantar dues altres persones: Janey, una noia que just ara s’està introduint en el món de la música i que va presentar alguns dels seus primers temes i el “Nou Nueve” un jove poc conegut, però que ja tenia experiència prèvia.

Personalment, era la primera vegada que sentia els noms d’aquests dos últims artistes. La primera artista ressalta per les lletres de les seves cançons, en les quals et pots veure reflectit, va començar una mica tímida i nerviosa, però al final es va anar deixant anar i ens va compartir la seva bona vibra. El segon artista es caracteritza més pel ritme de la cançó, que és al que al final t’enganxa, en la seva entrada es va veure que estava nerviós, ja que en les primeres cançons va fer alguna que altra desafinada.

Després va arribar el torn de Ceaxe, va començar i tancar amb un dels seus grans èxits: “Tu y yo”. El principi cantava tímidament, però a mesura que va anar avançant el concert i la gent del públic també estava més animada, el cantant es va deixa anar, movent més per l’escenari i vivint més el concert.

Cançó Tu y y Yo, de Ceaxe

És un artista que es caracteritza sobretot pel so i la melodia, quant a l’escenificació no va ser excessiva, ja que pràcticament no n’hi va haver. A més és un artista que combina en les seves cançons català i castellà, per exemple en la cançó “Onades” fa el rap en castellà i la part repetitiva és a dir “l’astribillo” en català.

Algunes altres de les cançons conegudes i que es van cantar són: “Onades”, “Lo que no Cumplimos”, “Mykonos” (una cançó que es va estrenar fa relativament poc), “Te arrepentiste”, “Prometí” entre moltes altres.

De primera mà penso que els punts forts del concert van ser, per una banda les cançons ja no només per la seva melodia sinó també pel missatge que donen. Aquí podem veure algunes frases de les cançons de Ceaxe:

  • “Yo deje de hablarle nunca de querer”
  • “Tu sempre seràs la primera entre tantes”
  • “No me cuntes cuentos porque ya he escuchado tantos”

Per altra banda, un altre punt fort, va ser la familiaritat que va mostrar el cantant envers el públic en tot moment, que vull dir amb això, doncs en primer lloc, al llarg del concert va anar agraint i donant les gràcies per haver arribat on és, en segon lloc, el públic cantava en tota veu les seves cançons i això vulguis o no fa que el nen de 14 anys que escrivia en una llibreta les seves cançons vegi que amb elles ha arribat on es ara. Ja per acabar un altra curiositat és que l’artista en moments del concert va anar agafant alguns dels mòbils que el públic li oferia per gravar-se ell mateix.

Contràriament, el punts dèbils del concert van ser, per una banda, l’espai, la sala on es cantava no era massa gran, i al haver-hi tantes persones feia que no s’hi cabés del tot bé i que anessis xocant amb les altres persones del teu voltant, però aquest punt no seria negatiu pel cantant sinó per l’establiment.

Per altra banda el so tampoc va ser el millor, no sé si perquè l’autor cantava massa baix o més per elements tècnics, però si és veritat que si per exemple no et sabies alguna cançó, en alguns trams del concert va ser bastant dificultós escoltar-la bé.

Per saber més coses sobre el concert hem preguntat a dues persones. En primer lloc, la Juana Cuéllar, una noia que ja fa uns anys que escolta la música de Ceaxe i tenia moltes ganes de poder-lo veure en directe:

Què et va semblar el concert, que és el que més i menys et va agradar d’ell?

El concert em va agradar molt, trobo que va ser molt divertit i sincerament l’endemà tenia mal al coll perquè em vaig deixar la veu cantant les seves cançons. Pel que fa al que menys em va agradar serien els teloners, és a dir les persones que van actuar abans de Ceaxe.

D’aquest concert quin és el millor record que t’emportes?

Doncs si m’hagués de quedar amb un record seria que en Ceaxe em va agafar el mòbil i es va gravar amb ell.

Com definiries el concert amb una paraula?

Si l’hagués de definir amb una paraula seria especial

En segon lloc, tenim a la Júlia Evans, una noia que porta 12 anys estudiant música i en aquests moments estar fent el batxillerat artístic, així que podem dir que ja és una experta en aquest tema.

Per concloure podem dir que va ser un concert molt divertit i intens, sí que hi ha coses millorables, però en conjunt va valdre molt pena, i sincerament és un concert en el qual recomanaria anar i un en el que jo hi tornaria sense pensar-m’ho dues vegades.