Dolors Puig-Alzina, propietària de l’Ànima: “El producte català la gent el valora, és el producte de la seva terra i és més personal“

Per: Mili Bussano, Martina Puig i Satwinder Kaur

L’ÀNIMA és la botiga de records tradicionals catalans de Vic situada a la plaça del Pes que té més de 5 anys d’història.

Fundada per la Dolors Puig-Alzina de 53 anys, la botiga va obrir l’any 2016 al carrer dels Dolors i 3 anys després es va traslladar a l’actual local a la plaça del pes després d’una important reforma per personalitzar l’espai. Al gener del 2019 la botiga va reobrir de nou.
Quina mena de productes o serveis ofereix?

La nostra botiga ofereix records i regals originals, regals tradicionals catalans, coses fetes artesanalment i de manera ecològica.

Quins valors vol representar?
La idea és representar la gent d’aquí a prop, de Catalunya i Vic. La gent fa coses artesanes i ens ho porten per vendre-ho, sempre volem donar una oportunitat a la gent i a les empreses catalanes, així els clients poden veure-ho i comprar-ho. Volem que siguin valors representatius d’aquí.

Quina petjada mediambiental tenen aquests productes?
Tots els nostres productes són de la mateixa botiga i fetes aquí. Els que no ho són volem que almenys siguin representatius d’aquí.


La nostra botiga ofereix records i regals originals coses fetes artesanalment i de manera cològica.

A quin tipus de públic es dirigeix la botiga?
Els productes són per tots els públics, tant per nens petits pels gegants, per exemple. També hi han moltes dones que venen a buscar totebags fetes a mà o encarreguen coses personalitzades mentre que els homes solen venir a buscar samarretes, llibretes…

La Covid-19 ha afectat molt al teu comerç?
Covid, ha afectat molt al comerç i encara no ens hem pogut recuperar

Quins canvis has hagut de fer al teu negoci?
He fet una pàgina web per vendre productes per internet, així la gent demana coses per emportar. Això ha suposat un ingrés extra a final de mes. Els gegants són el que més demanda tenen.

T’hauries plantejat mai la pàgina web si no hi hagués hagut la pandèmia?
Si no hi hagués hagut la Covid-19 mai hauria pensat en crear una pàgina web. Però resulta que gent de fora, d’Alemanya o EUA , m’han demanat alguna cosa. També alguns estudiants que marxen a fer Erasmus i els pares els hi volen enviar algun detall o record.

Si no hi hagués hagut la Covid-19 mai hauria pensat en crear una pàgina web

Ha canviat l’afluència de la gent des de la pandèmia?
La gent ha canviat el fet de venir a la botiga. Els dissabtes són els millors dies de venda perquè la gent surt a passejar, comprar, etc. Venen turistes estrangers o locals a l’estudi. Tot i que a Vic, sent realistes, no està fet per viure del turisme però el comerç local ajuda a la comarca.

Per què creus que és important el comerç local a Vic?
El comerç local és molt rellevant, de fet ho és tot, perquè en totes les capitals hi ha botigues conegudes però el que fa que un comerç local sigui especial i diferent és vendre un producte d’aquí. El producte català la gent el valora, és el producte de la seva terra és més personal i únic, no tan globalitzat. Té un valor més concret. A més, algunes de les coses que també venc son les frases i paraules tradicionals d’aquí amb el seu significat, i a això a tothom li acaba trobant la gràcia. Això no ho trobaràs a Madrid o a Roma. D’això se’n diu potenciar el que tenim aquí, a casa.

Redactors Juniors

, ,
close

Deixa un comentari

Your email address will not be published.