Comença la revista escolar digital!

Es hora de tornar a les aules per posar en marxa el nostre propi mitjà de comunicació

El setembre és sinònim de ‘tornada a l’escola’. És el moment de reprendre la rutina de les classes, els deures i les activitats extraescolars, però aquest any també tindrem un nou repte per davant: posar en marxa el mitjà de comunicació del nostre centre.

Per fer-ho realitat, tindrem el suport dels periodistes de Junior Report que ens acompanyaran al llarg de tot el curs per treballar la nostra revista a través de diferents reptes que haurem d’anar completant. Cada trimestre, ens proposaran un encàrrec periodístic estructurat en situacions d’aprenentatge (SA) i amb el suport del docent i la orientació dels periodistes professionals, haurem d’investigar, analitzar i redactar articles sobre temàtiques d’actualitat, amb l’objectiu de treballar la informació, l’actualitat i saber detectar les fake news que ens puguin arribar.

Tot això ens portarà a treballar les habilitats comunicatives i escrites però també l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació, desenvolupant competències digitals com la recerca d’informació. També haurem de treballar valors com la responsabilitat i l’ètica periodística i el respecte per la diversitat d’opinions.

El treball en xarxa i els cercles d’aprenentatge

En aquesta aventura no estarem sols, hi haurà un centenar de centres educatius i uns 5.000 estudiants repartits per Catalunya, Madrid, Euskadi, Andalusia, Saragossa, Galícia, Múrcia, Castella-la Manxa i Andorra que, com nosaltres, treballaran les seves pròpies revistes escolars al mateix temps que ho farem nosaltres. 

A més, tindrem l’oportunitat de compartir experiències en diferents moments del curs a través dels cercles d’aprenentatge, sessions virtuals pensades per crear sinèrgies i aprendre a través del treball en xarxa. 

Ja només ens queda posar fil a l’agulla i posar en marxa la nostra revista. Què, t’hi animes?