Christian Flores arbitrant un partit de futbol. (cedida)

Christian Flores: “Intento ser el màxim just en les meves decisions, tot i que a vegades sé que m’equivoco i no puc rectificar”

Christian Flores Serrano va néixer al 5 de gener de 2005 . Actualment està estudiant al col·legi Sant Sant Miquel dels Sants, on estudia des que era ben petit. També és un aficionat del món del futbol, juga a la fundació UE Vic, i també exerceix com d’àrbitre.

Per: Iu Fort Autet

 1. Quan vas començar a formar-te per ser àrbitre ? 

Em vaig començar a formar al juliol del 2020, que va ser al sortir de quarantena , i vaig trobar aquesta oportunitat i m’hi vaig apuntar.

 1. A quin centre vas anar a fer-ho?

Vaig aconseguir el contacte de un dels que manen d’aquí de la federació d’Osona, el de la delegació, i vaig parlar amb ell perquè m’apuntés.

 1. Quant temps vas trigar en fer aquesta formació ?

Aquesta formació va durar més o menys tot el juliol. Havíem d’anar a classe un cop per setmana i després fer un examen a l’agost. Els que l’aprovaven, al setembre havien de fer unes proves físiques.

 1. Va ser fàcil el procés?

Bé, l’exàmen teòric la veritat és que no va ser gaire difícil, però després si que vaig estar entrenant a l’estiu per poder aprovar el físic

 1. Com va ser el teu primer partit com a àrbitre ?

El meu primer partit va ser un de futbol 7 de nens petits a Manlleu i la veritat és que va ser bastant desastrós. Primer perquè els nanos no sabien jugar ni sabien la normativa i després perquè jo estava bastant nerviós i em vaig començar a equivocar amb diferents saques de banda i algunes normes.

 1. Trobes que ets just amb les decisions que prens?

Sí, jo intento ser el més just possible amb les meves decisions, tot i que a vegades sé que m’equivoco i no puc rectificar, però sempre intento ser igual de just amb els dos equips.

Christian Flores en un moment de l’entrevista. (STM Report)
 1. Reps queixes de jugadors o pares que no estan satisfets amb les accions que fas?

Si, sempre rebo queixes, especialment dels jugadors. De totes maneres, si veig que el partit es comença a descontrolar amb les queixes, els vaig calmant amb una amenaça d’amonestació o una amonestació directament. Amb els pares també sempre tinc algú que està a la grada, o de vegades que tota la grada, que em comença a reclamar faltes o diferents accions del partit.

 1. Quants partits arbitres cada mes?

Els partits ens els donen cada setmana i més o menys en faig 4 o 5 cada cap de setmana, o sigui que cada mes faig uns 20 partits aproximadament.

 1. Creus que pots combinar els teus estudis actuals amb l’arbitratge?

Si, crec que és bastant fàcil de combinar. El cap de setmana si que tinc 4 o 5 partits per fer, i durant la setmana he d’anar un dia a fer una hora de classe, però la veritat és que tinc prou temps per mi i per estudiar.

 1. Gaudeixes sent àrbitre?

Si la veritat és que m’ho passo bé. És veritat que hi ha partits que estàs desitjant que s’acabin, però normalment t’ho passes bastant bé. És una mica complicat ser-ho però està bé.

 1. Prefereixes jugar a futbol com a jugador o ser l’àrbitre del partit?

Òbviament prefereixo ser jugador perquè sempre m’ha agradat més, i ser àrbitre està bé però no és l’activitat que més m’agrada.

 1. Creus que és una feina temporal o podria tenir futur per tu?

És veritat que hi ha àrbitres que, a base d’ascenscos, s’hi guanyen la vida i els que estan a primera cobren bastant bé, però jo de moment ho tinc com una feina temporal. Si després ho segueixo fent i veig que m’agrada, segurament intentaré ascendir. Si pogués ser àrbitre professional estaria bastant bé, però llavors hauria de deixar el futbol i tot seria molt diferent.

Redactor junior

close