A què és deguda la problemàtica de les autoescoles?

Cada cop són més els joves, o no tan joves que s’apunten a una autoescola per tal de treure’s la seva llicència de conduir. Amb llicència de conduir no ens referim només al carnet de cotxe (B), que és a partir dels divuit anys, sinó que també hi ha molts adolescents que desitgen conduir una moto, per això tenen la possibilitat de tenir un carnet de ciclomotor de 49 cc a partir dels quinze anys (AM), el qual no serveix per circular per autovies i autopistes, també, un cop amb setze anys, hi ha la possibilitat de treure’s el carnet A1, aquest autoritza a conduir motos d’una major cilindrada, 125 cc i el permís de circular per autovies i autopistes. A tot això, no hi afegim tota aquella gent que espera tenir un carnet major, com el de camió (C), el d’autobús (D) o el de vehicles agrícoles (LVA).

Per tant, amb aquesta llarga llista de permisos, com és lògic, hi haurà una llarga llista de persones a les que examinar diàriament. Segons informa la DGT, un total de gairebé 70.000 estan en llista d’espera a Catalunya per examinar-se del seu carnet de conduir. Per tenir en compte el gran abast de la complexitat del problema, només hi ha 131 examinadors a (91 a Barcelona, 16 a Girona, 14 a Tarragona i 10 a Lleida), que, tot i que fan 12 exàmens per dia, no són capaços de rebaixar una llista que porta estancada molts mesos. Per això, des de la revista hem provat d’esbrinar sobre aquest problema tenint en compte dos punts de vista diferents, el primer, el punt de vista d’una autoescola, el segon, el punt de vista d’una adolescent esperant-se per ser examinada del carnet A1.

El problema és el mateix a tot Catalunya, però per fer-lo més proper, hem buscat una autoescola local, l’autoescola Munell de Torelló, i un alumne d’aquesta mateixa escola.

Des de l’autoescola, ens han dit que el que esperàvem, afirmen que la falta d’examinadors és bastant perceptible i que la falta de professors també comença a guanyar força, això dona explicació a la llarga cua que hi ha a l’autoescola, des de dins, van gairebé col·lapsats. Cal emfatitzar que aquesta autoescola, com les tres que hi ha a Torelló, manca de servei de pràctiques al mateix poble, i la DGT només li atorga espai on realitzar les pràctiques a Ripoll, així com només té la possibilitat de fer els exàmens teòrics a Girona. Això pot arribar a ser perjudicial, ja que si es mira a gran escala, s’arriba a perdre molt temps per trajectes. També parlen de la poca paciència dels alumnes, esmenten que hi ha impaciència en els alumnes per tenir el carnet, però que alhora també la DGT (Dirección General de Tráfico) cada cop és més exigent, els alumnes creuen que necessiten menys pràctiques de les que fan, i la DGT vol que en facin més abans d’anar a examen, ja que molts d’ells no el passen per la seva exigència i han de tornar un altre cop a la cua.

Finalment, ens van fer saber que havien hagut d’anul·lar tots els exàmens teòrics previstos per fer aquest mes de febrer i segurament també el març, perquè en aquest punt tan extrem de col·laps, el que necessiten les autoescoles és treure’s gent i que cada cop tinguin menys persones esperant per fer pràctiques, per això es dedicaran tot aquest mes i potser també el següent a només fer pràctiques i enviar tants alumnes com puguin a examinar-se, sempre que estiguin preparats – com ens ha dit l’autoescola.

Pràctiques de moto (pixabay)

Com es pot veure, el problema és bastant gros i segons ens han dit se li ha de trobar solució com més d’hora millor. Aquest dilema no és beneficiari per a ningú, ni per les autoescoles ni pels alumnes.

Segons ens ha dit Bruna Vilar, alumne de l’autoescola Munell en espera per examinar-se de la circulació del carnet A1, fa dos mesos i mig que esta fent pràctiques mentre espera a la cua per anar a examen. Com hem dit, la falta d’examinadors és notable.

Li hem preguntat per què creu que és degut aquesta llarga espera per saber si els alumnes també n’estan al cas d’aquest problema. La Bruna, ens ha respost que creu que la moda de tenir moto entre els joves és cada cop més gran, cosa que fa que cada cop hi hagi més gent mentre que el nombre de professors i examinadors no augmenta. Està gairebé en el que és cert, ja que el nombre d’alumnes puja i el d’examinadors cada cop és menor.

Tot i això, la Bruna és conscient que ella no és l’única en aquesta situació i ens ho va deixar clar: “Sé que no soc l’única persona que té ganes de tenir carnet, no soc l’única que està impacient, hi ha molta gent que està igual, tot i que no vulguem, ens haurem d’esperar”.

També ens qüestionem si les autoescoles oferien un bon tracte als seus alumnes per la Bruna ens va respondre el dubte: “El tracte a l’autoescola és bo, com hauria de ser, no em puc queixar. A les altres autoescoles no sé com funcionen, però aquí sempre són molt amables i intenten anar al dia tot i que tenen molta cua”, com a molt em podria queixar del preu, és un preu bastant elevat, però a tot arreu és igual de car”.

Tot seguit, vam demanar-li si podia arribar a ser un impediment el no tenir el carnet de moto. La Bruna va esmentar que en el seu cas no, ja que es podia moure d’altres maneres pel poble o per la comarca, però també hi va afegir que hi ha molta gent que pot arribar a necessitar amb més urgència que altra gent, pel fet que potser són dels afores i a casa seva no hi arriba el transport públic o altres mitjans.

Per acabar, la Bruna va voler afegir que el problema no és de les autoescoles, sinó dels examinadors, va dir que el nombre d’autoescoles a la comarca no és ni molt elevat ni molt baix, que ja n’hi ha prou.