Com ha viscut el dia de Sant Jordi la ciutat de Vic

24 views

La celebració dels vigatans el dia de Sant Jordi en ple covid-19

Aquest Sant Jordi, després de que l’any anterior no es pogués celebrar, s’ha pogut fer en unes condicions que l’han fet diferent que la resta. 

Una de les principals diferències ha estat la de no poder comprar roses en les múltiples parades que els altres anys es trobaven a totes les cantonades i que omplien de vermell tots els carrers. Les cues per poder comprar aquestes flors eren a les floristeries, on la gent esperava amb molta paciència el seu torn per poder ser atès.

Les parades de llibres si que estaven al carrer, més separades que en un altre moment per evitar aglomeracions. La gent mirava els llibres intentant no tocar-los gaire, sense obrir-los i passar pàgina i sense llegir la contraportada. Tothom tenia consciència de que no era un Sant Jordi igual que els altres, sinó que era un intent de tornar a la normalitat, que encara queda molt lluny.

No hi havia gent asseguda al sol tota la tarda a fora les terrasses, ni mirant l’actuació del drac que tant impressionava als més petits. No hi havia actuacions que reunien les famílies i omplien les places de nens emocionats per la llegenda de Sant Jordi. 

A les escoles el Sant Jordi també va ser diferent, es van escriure poemes, es va fer concursos literaris, però no es van fer sortides per celebrar la diada ni gales per fer repartiments de premis, es va fer sense gaire moviment i amb menys emoció que altres anys.

Aquest Sant Jordi doncs, no ha estat normal, ni molt menys, en cap dels aspectes. La gent l’ha viscut diferent, amb menys emoció i una mica de tristesa. Esperem que poc a poc, tot es pugui anar posant a lloc, i el tercer després d’aquesta etapa de Covid, sigui ja un Sant Jordi del tot normal.

Redactor Junior

El més recent