Com és el dia a dia dels directors de la revista STM Report?

45 views

La revista del col·legi Sant Miquel té dos directors que fan algunes feines diferents de la resta dels alumnes

El col·legi Sant Miquel té una revista escolar, el STM report. En aquesta revista hi participen els alumnes de 1r de batxillerat de l’assignatura de Ciències de la informació, i està vehiculada pel professor David Pla i per la periodista de Junior Report, Ada Sanuy.

En aquesta revista, es pengen sis articles setmanalment prèviament revisats per l’Ada, redactats pels alumnes, sobre diferents temes relacionats amb el col·legi, la ciutat de Vic, o l’actualitat a la comarca d’Osona, entre altres, i de diferents gèneres com notícies, cròniques, reportatges, etc.

Tot i així, com totes les revistes, aquesta té els seus directors els quals tenen algunes feines diferents o afegides a les quals tenen els altres redactors de la revista, directors que van ser triats a inicis de curs per votació, després que algunes persones es presentessin com a candidats a fer aquesta feina.

Aquests directors són els alumnes Jana Molera i Jan Gómez, i a part de fer algunes feines diferents, i algunes amb més pes, representen a la revista a l’hora de parlar amb professors o alumnes.

Els directors han pogut explicar una mica com és aquesta tasca que desenvolupen desde inicis de curs.

Quines funcions s’assignen als directors de la revista STM Report? Trobes certes dificultats o inconvenients en assegurar la correcta realització d’aquestes funcions?

Jana: Hi ha funcions bastant diverses com escriure correus als professors o fer de portaveu del grup classe de la revista i dels reporters, o fins i tot escriure articles extra que ens demanen, i en general no hi ha gaire dificultat, però et treu bastant temps en què podries estar fent altra feina escolar.

Raimon Torres entrevistant a la directora Jana Molera

Aquesta tasca que has escollit realitzar, ha portat algun tipus de benefici personal o aprenentatge? Per què l’has escollit?

Jan: Beneficis me’n ha portat alguns com entendre de dins com funciona aquest àmbit del periodisme i portar una revista, i benefici com una experiència pròpia, ja que això és al que em vull dedicar.

Raimon Torres entrevistant al director Jan Gómez.

Redactor Junior

El més recent