Se celebra la fira del Mercat del Ram a Vic

71 views

La COVID-19 ha permès la realització de les diverses activitats característiques d’aquest esdeveniment

El Mercat del Ram és una fira destacada de la ciutat de Vic.  L’activitat més típica d’ella i que és motiu de visita any rere any són la mostra d’activitats culturals, ramaderes i agrícoles més pròpies de la comarca d’Osona. 

Aquest any ha estat festejada el passat 26, 27 i 28 de març aplicant totes les mesures imposades per sanitat. Va ser organitzada per l’Ajuntament de Vic amb ajuda d’altres organitzacions que s’encarreguen de les fires de la ciutat.

Post d’Instagram del Mercat del Ram, on es mostren activitats ramaderes

Els dos recintes firals durant aquests dies, tal com indica VicFires, van ser els Exteriors del Sucre i el Parc Jaume Balmes, com ja havien estat anys enrere. Per tal d’evitar contagis, va ser obligat l’ús de les mascaretes i gel hidroalcohòlic, igual que la prevenció de mantenir distàncies i fer pagaments amb targeta per esquivar el fet d’estar en contacte amb elements que han estat tocats per altres persones.

Assistents com ara Sandra García, van explicar i remarcar que tot era molt segur tenint en compte la gent que hi va en cada edició d’aquest i que tot estava molt ben organitzat. D’altres com Carme Ramírez van indicar aquests dies com a estressants.

Les diverses activitats acomplertes aquests dies, a part  de les múltiples parades centrades sobretot en el sector primari i la mostra d’animals com per exemple fan les hípiques, van  estar les següents:

La gran activitat que va donar inici al mercat va estar el  Pregó. Va ser celebrat el dia 25 a l’Ajuntament de Vic i va anar a càrrec d’Elisabet Viladecans-Marsal. Hi va haver un nombre d’assistents limitat en el qual per tal de formar-ne part, s’havia d’enviar un e-mail previ, impedint així aglomeracions. Malgrat tot, també hi havia l’opció d’anar-hi de forma virtual per tots aquells que no van poder o  no van voler assistir-hi presencialment des de YouTube.

Elisabet Viladecans-Marsal presentant el Pregó

El primer dia, 26 de març, l’enlairada de globus i els  jocs infantils van prendre protagonisme en ser les dues primeres activitats del fet, les quals es van dur terme des d’aquell dia fins al final del Mercat del Ram.

El següent dia, es va donar lloc a l’Art del Portalet dirigit per Toni Ortiz, espectacle centrat en les arts plàstiques, professió d’aquest. També va succeir els balls dels Gegants i Bestiari de Vic qui van anar acompanyats de diversos músics. A més del concurs de pintura i dibuix que es porten realitzant des de fa cinquanta-quatre anys. 

El tercer dia i últim dia, va haver-hi un acte simbòlic de la Diada Castellera gràcies als Sagals d’Osona, el Concert de cobla de l’Orquestra Montgrins i els diferents espectacles familiars de circ “Absurd” i “Peix”.

Per tant, va esdevenir aquesta celebració adaptada a la situació de pandèmia i executant les diverses activitats esmentades de forma que els vigatans poguessin persones de Catalunya poguessin  gaudir altre any d’aquesta tradició de la ciutat.

Fet per: Júlia Tortadès, Sira Muntal, Júlia Russinyol

Redactor Junior

El més recent