Comencen les entrevistes del treball de recerca

114 views

Diferents alumnes parlen sobre la seva experiència amb el seu tutor

El passat dijous 4 de març, es va informar als alumnes del Sant Miquel que s’havien de començar a posar en contacte amb els tutors que se’ls havien assignat. Molts d’aquests alumnes ja ho van fer i han començat a parlar amb aquests.

El treball de recerca és una part molt important que comprèn des del març de primer de batxillerat fins que es fan les presentacions orals al desembre de segon de batxillerat.

Alguns alumnes com Martina Quintana ja tenien molt clar des d’un principi com volien que fos el seu treball de recerca, però tal com diu ella: “Encara que ja tenia molt clar com seria el meu treball, la meva tutora em va ajudar a marcar més o menys per on havia de començar”.

Altres alumnes com Marta Massó no tenien tan clar quin treball de recerca volien fer. Tot i que com ella diu: “Jo sabia més o menys sobre què el volia fer, però no tenia cap hipòtesi plantejada ni cap idea, només sabia el tema en general”.

Avui dia molts dels alumnes ja han tingut més d’una reunió amb els seus tutors. Aquests els han ajudat a encaminar els seus treballs i alguns ja han començat en el procés de recerca d’informació.

Durant la primera trobada la majoria de tutors van fer una petita introducció sobre què era el treball de recerca en un àmbit més general i no es van dedicar tant a parlar sobre el tema del treball que portaria a terme cada alumne. Com ens explica Carla Pérez: “Quan ens vam reunir en grup a la primera reunió vam parlar sobre les diferents parts del treball de recerca i ens va dir que comencéssim a buscar una mica d’informació”.

Els estudiants que ja porten més d’una trobada com Miquel Pagès, tenen cada vegada més ben encaminat el seu treball de recerca. Igual que amb tots els alumnes anteriors ell concorda que la seva tutora de recerca l’ha ajudat molt a l’hora encaminar el seu treball. Amb les seves paraules: “Vam decidir que la meva idea inicial ja era correcta i que la part teòrica no seria gaire extensa, ja que em volia centrar més a tenir una part pràctica”.

Fet per: Ivet Parareda, Martina Orozco, Oriol Viñas i Júlia Rovira

Redactor Junior

El més recent