Una novel·la contemporània que parla de solitud

//
96 views

Aquesta narra un relat de ficció que es sent real, i et fa reflexionar

Tony Takitani (escrit al 1990) és un llibre que originalment va pertànyer un recull de contes publicat a l’any 2008, escrit per l’autor japonès Haruki Murakami, reconegut per altres novel·les com “Tòquio blues” i “De què parlo quan parlo d’escriure”.


Murakami san and math symbols” de “wakarimasita” llicenciat sobre Creative commons

Aquest llibre ha estat publicat al 2019 com al seu propi llibre, traduït per Lourdes Porta i illustrat per Ignasi Font.

Tony Takitani, novetat de la tardor del 2020 a la bilioteca municipal de Vic

Constant de 80 pàgines, aquest conte narra l’història d’en Tony Takitani, un noi el qual creix aïllat i completament sol, rebent burles dels seus companys i sense un pare, ja que aquest s’en va de casa a tocar música per ell mateix, això fa que en Tony s’espavili per ell mateix des de molt jove, sense ningú que el cuidés, i que després de convertir-se en un respectable il·lustrador s’enamora d’una noia 15 anys menor que ell.

El llibre és molt realista, ja que està situat en un espai de temps creïble, el Japó després de la Segona Guerra Mundial, i no posseeix cap element de fantasia, cosa que fa els personatges semblar reals. Tot i estar escrita el 1990, encara avui dia la pregunta “Que ens lliga al món?” ens la podem preguntar.

Ciudad, Hombre, Persona, Solo, Ventana, Pensamiento

Aquesta novel·la és curta, però tot i així aconsegueix definir els personatges amb molta precisió, i fa que siguis capaç de tenir una idea molt clara de la personalitat de cadascun, no hi ha un repertori gaire ampli de personatges rellevants, però això no és pas cap un inconvenient per transmetre la seva pregunta.

Tony Takitani és un llibre curt (ja a la biblioteca Joan Triadú de Vic), però és un llibre meravellós, que amb personatges simples, a excepció d’en Tony, que evoluciona constantment al llarg de la novel·la fins a l’última pàgina, és capaç de crear una història que aconsegueix tocar-te el cor, i fer-te preguntar “Què em lliga al món a mi?”.

Biblioteca Joan Triadú a Vic

Redactor Junior

El més recent