L’assetjament al carrer està molt present avui dia

/
49 views

Una enquesta realitzada a diversos adolescents demostra la realitat d’aquest fet

Tothom en alguna ocasió s’ha trobat en una situació desagradable caminant pel carrer, és un dels fets més habituals avui en dia i en molts dels casos és a causa d’una persona externa que fa comentaris o gestos inapropiats.

L’assetjament al carrer actualment està molt normalitzat ja que milers de persones ho viuen dia a dia. 

Per tal de saber l’opinió de diversos adolescents, es va dur a terme una enquesta amb un total de 12 preguntes. Les primeres preguntes eren sobre l’edat i el gènere de la persona ja que es volia saber especialment l’experiència des del punt de vista d’un adolescent. 

L’enquesta va ser resposta per joves d’entre 15 i 18 anys, tots aquests es trobaven a 4t d’ESO o 1r de Batxillerat. Va ser resposta principalment per persones del gènere femení, exactament un 58,8% eren d’aquest gènere i un 41,2% eren del gènere masculí. 

Seguidament, la següent pregunta demanava, “A quina edat vas començar a anar sol/a pel carrer?” Es pot observar que un 64,7% va respondre que va començar a anar sol/a pel carrer als 10 o 11 anys. També cal destacar que un 17,6% va començar a anar sol/a pel carrer als 12 o 13 anys. 
La següent pregunta demana, “T’has sentit mai incòmode anant pel carrer?”. Com es pot veure més avall, la majoria ha respost que sí, exactament un 76,5%. En canvi la resta no s’ha sentit mai incòmode o no se’n recorda.


En tercer lloc, la pregunta que segueix, consisteix en: “Si és que sí, ha sigut per una altra persona?”. Com es pot veure, la gran majoria (un 81,3%) ha respost que sí.


En quart lloc, la següent pregunta consisteix en: “Algú t’ha cridat mai un “piropo”?”, la majoria de respostes varen ser que sí, per ser exactes, un 76,5% i en canvi un 23,5% mai ha rebut un “piropo” pel carrer.

En relació a la pregunta anterior, a part de rebre un “piropo”, també una persona externa pel carrer els hi ha dit o fet: “Pitat la botzina”, “Cridat des d’un cotxe” i “xiulat”. En quart lloc, l’opció més votada ha set “Algú m’ha cridat alguna cosa” (52,9%) i per últim “Algú m’ha seguit”(41,2%). Per altra banda, un 17,6% no ha rebut res més que un “piropo”. Segons la pregunta anterior, els sentiments més votats al rebre qualsevol comentari o acció, en primer lloc “Molt incòmode”, amb un 66,7% i en segon lloc, “No m’ha importat”, amb un 40%. 

La següent pregunta realitzada era: “Has tirat o cridat tu mai un “piropo” a alguna altra persona?”. La majoria de respostes (94,1%) varen ser que no. L’única persona que va votar que sí va ser, segons l’enquesta, perquè “Li feia gràcia”. 


L’última pregunta de l’enquesta demanava que, si creien que s’hauria de conscienciar més sobre aquest tema als adolescents, la majoria de respostes van ser que sí, amb un 82,4%, en canvi un  17,6% va respondre que no.


Tenint en compte les respostes de l’enquesta realitzada, la gran majoria dels adolescents ha rebut almenys un cop un “piropo” o comentari desagradable anant pel carrer. Per altra banda, la gran majoria creu que s’hauria de conscienciar més sobre aquest tema ja que, passa de manera constant a molta gent i en especial a adolescents.

Redactor Junior

El més recent