La paritat a l’esport, tema a jutjar

42 views

La desigualtat de gènere a l’hoquei patins

Com ja ve passant durant uns quants anys, la igualtat de gènere a l’esport professional és una qüestió molt discutida a nivell mundial, vista aquesta en una nombrosa llista de diferències.

En aquest cas l’hoquei patins, tot i que ha anat sembrant un cert prestigi al llarg de la seva història arreu del món, especialment a Catalunya i a Portugal, ara per ara es veu immers en un profund debat sobre si la desigualtat entre gèneres hi és present o no. 

Anna Casarramona Vivas, jugadora professional d’hoquei patins del Club Patí Manlleu, club que actualment resideix a l’Ok Liga, ha respost a un parell de preguntes on ha deixat clar aquest sentiment de dissemblança

Anna Casarramona celebrant un gol, fotografia presa i concebuda per Joan Ramon Castellví

La 5 del Manlleu ha reforçat aquesta sensació amb diversos arguments, tals com que a l’Ok Liga femenina només compten amb una àrbitra de pista, mentre que a l’hoquei masculí, tant a l’Ok liga com a l’Ok liga plata n’hi ha dos. D’altra banda, també exposa que a l’hoquei femení gaire bé ningú cobra entretant que a l’hoquei masculí a la majoria d’equips es cobra.

Per finalitzar, Anna Casarramona ha conclòs amb què és necessari un canvi, ja que, en el cas femení, la majoria de jugadores han de treballar o estudiar i això provoca que no puguin dedicar-s’hi plenament, cosa que es veu reflectida després al nivell.

Tot i així, aquest canvi ja s’està produint, per exemple, en el camp de la formació dels entrenadors i entrenadores i de les preparadores i preparadors físics, i per això l’hoquei femení està millorant. “Hem de mirar de continuar així perquè l’hoquei prosperi”, afirma la jugadora manlleuenca.

Fet per: Jan Gómez, Jana Molera i Martí Serra 

Redactor Junior

El més recent