Assumpta Castany Soler: “Tot eren problemes per resoldre,durant el confinament”

74 views

Una treballadora d’un petit comerç de Taradell explica com l’hi ha afectat la Covid-19 en la seva feina

En aquesta entrevista l’Assumpta parlarà de la situació que està vivint a causa de la Covid-19 i com li està afectant a la feina; en el seu cas en una agència de viatges de Taradell, anomenada viatges Toca Sons.

Com funcionava el negoci abans de la COVID-19?

L’agència de viatges abans de la pandèmia anava molt bé. La gent s’ha acostumat a viatjar i ja no només la temporada d’estiu, sinó durant tot l’any. La gent anava fent sortides. Teníem molta feina i teníem molts viatges programats i preparats per tota la temporada. La gent per poder trobar un bon preu, reservava anticipadament.

Quins eren els destins on viatjava més gent? 

Els creuers ara ja fa uns anys estan molt de moda. Als estius la gent buscava més destins de platja com les Illes Balears, les Illes Canàries, i també el Carib.

Per quins motius viatjava la gent?

La majoria per desconnectar de la feina i descansar. També hi ha qui vol conèixer noves cultures, i demanava destins més exòtics com Tailàndia, Vietnam, Bali, etc.

Teníeu molts clients abans de la pandemia? 

Sí, abans que passés tot teníem molta feina, perquè ja vam passar també l’anterior crisi fa uns anys. Sembla que la gent primer va descobrir Internet i va deixar les agències, però ara s’han adonat que Internet tampoc és sempre com un s’espera, i han tornat a l’agència on valoren un assessorament personalitzat. S’han adonat també que tenim els mateixos preus econòmics que a Internet. Per tant, també teníem molta gent jove. A més, amb el boca a boca venia gent d’altres pobles del voltant com Balenyà, Tona, Vic, o Manlleu.

Durant el confinament la botiga estava oberta o tancada?

Des del 14 de març fins a l’1 de juny l’agència va estar tancada al públic, i només fèiem teletreball per poder gestionar les devolucions de tots els viatges que vam haver de cancel·lar.

Quan van tancar la botiga com vau continuar amb el negoci? 

Teletreballant des de casa.

Va ser complicat fer tornar a clients que estaven fora del país?

Doncs sí perquè, els països van tancar les fronteres i molta gent no va poder tornar de seguida. Fins hi tot fins a mig juliol no van poder tornar. Llavors les companyies aèries van cancel·lar totes les rutes i per això no es podien trobar bitllets. Només alguns països vam tenir opció de tornar amb vols que van organitzar els governs per repatriar els passatgers d’altres ni això.

Com vas afrontar el fet de treballar des de casa?

Doncs un canvi molt important perquè no hi ha hores com quan ets a la feina, sinó que a l’estar a casa tens l’ordinador obert, i sempre estàs allà per respondre correus, o bé trucades per tant es va fer difícil, a més allà està sol, a la feina és molt més agradable, som les companyes, ve la gent per tant és molt agradable.

En canvi a casa estàs sol i per altra banda amb tots els problemes, ja que tot eren problemes per resoldre.

Quines mesures de prevenció heu aplicat?

A partir del juny que vam decidir tornar a obrir l’agència al públic, vam comprar mampares protectores pel taulell d’atenció als clients, gel desinfectant de mans. Cada vegada que un client s’aixeca desinfectem tota la taula i les cadires.

Ara mateix feu servir el teletreball o ho feu tot des de la oficina?

Ara amb les restriccions actuals la gent no pot viatjar i la única feina pràcticament que fem són algun viatge d’empresa que han de viatjar per feina, i posar al dia la comptabilitat que abans la teníem externalitzada per falta de temps i ara ho fem nosaltres. Però tenim molt poca activitat, i encara estem reclamant devolucions pendents de l’any passat. Actualment estem oberts, ja que no estem obligats a tancar.

Que farieu en cas de que una de vosaltres agafés la covid?

Fer la prova a totes i, evidentment, tancar l’agència al públic i fer la quarantena.

Creieu que heu rebut suficient recolzament del govern en el vostre negoci?

No, gens de suport perquè amb les ajudes, l’única ajuda que hem rebut de 2.500 euros no cobreix ni les despeses fixes d’un mes. Ara aviat ja farà quasi un any que va començar la pandèmia i no sabem si podrem aguantar aire més aixi. La situació actual estem al límit.

Fet per: Sira Muntal, Júlia Tortadès, Júlia Rossinyol

Redactor Junior

El més recent