Com són els sistemes educatius espanyol i canadenc?

/
114 views

Un treball de recerca realitzat per Núria Jufré que compara dues maneres d’educar aparentment molt diferents

Els passats 15, 16 i 17 de desembre es van defensar els treballs de recerca realitzats pels alumnes de segon de batxillerat del Col.legi Sant Miquel. L’alumna, i antiga redactora de la revista STM Report, Núria Jufré Vilamala va decidir fer aquest treball sobre la comparació de dos sistemes educatius diferents, concretament el canadenc i l’espanyol.

NÚRIA JUFRÉ, ALUMNA DE SEGON DE BATXILLERAT

Com va tenir aquesta idea?

Ella des d’un principi tenia clar que volia desenvolupar un tema pel seu treball de recerca relacionat amb l’educació ja que és el que ella vol estudiar de cara a un futur. Va començar a fer-se diverses preguntes sobre les idees que tenia al cap, acabant decidint que volia comparar un sistema educatiu d’un altre país amb l’espanyol. Volia triar un país on tingués un accés fàcil a la informació per poder realitzar el treball amb més facilitat i, per tant, va escollir el canadenc perquè tant ella com la seva tutora tenien algun contacte que hi havia estudiat.

Les diferents parts del seu treball

El seu treball es divideix en tres parts diferents. La primera és teòrica i hi explica detalladament què és l’educació, la seva història, la metodologia i també hi comenta els dos sistemes que compararà. La segona part és la metodologia que li va permetre poder desenvolupar una part pràctica. En tercer lloc hi ha aquesta pràctica on va realitzar entrevistes a persones coneixedores i expertes del tema i a persones que no n’estan especialitzades. Finalment en va poder extreure unes conclusions

Com ha sigut la seva exposició?

La defensa oral del seu treball va ser molt bona. Es va explicar d’una manera molt entenedora i pausada ajudant als que miràvem l’exposició des de casa a entendre-ho tot perfectament. A més, el seu power point era molt visual i tenia totes les idees principals que tractava. Segons diu, en aquesta experiència va haver-hi bastants nervis però al final li va acabar anant molt bé. Al final de la presentació, va afegir que per a ella va ser un plaer treballar amb totes les persones que la van ajudar a fer el treball i sobretot va agrair el suport de l’Anna Jiménez, la seva tutora.

CAPTURES DE LA SEVA EXPOSICIÓ ORAL

Redactor Junior

El més recent