La segona onada de rebrots afecta els centres esportius

/
62 views

La situació actual covid-19 ha comportat conseqüències fins a arribar el món de l’esport. Des del dia 29 d’octubre els centres esportius, incloent-hi les activitats extraescolars, s’han vist afectades per aquesta crisi.

Per ordre del govern han hagut de tancar les instal·lacions del que s’ha considerat ser un anàleg de l’oci i s’han improvisat nous mètodes per seguir oferint un servei amb molta demanda. Inicialment el tancament havia de durar 15 dies, però l’índex de rebrot ha disminuït i des del govern s’ha pres la decisió d’allargar-ho 10 dies més pel que fa als esports de l’exterior, amb la finalitat de descongestionar els hospitals.

No són tan sols els centres esportius els que s’han vist afectats per l’actual mesura, sinó que també han rebut els esportistes. Si es té en compte aquest fet, personalment, com a atleta de CrossFit, puc assegurar que aquesta situació està sent molt negativa per la comunitat.

L’esport no és oci. És una activitat saludable que ha demostrat que un cos sa i en forma pot tolerar els efectes del virus d’una forma més resistent i resilient. Dit això, puc assegurar que des de la comunitat esportiva s’han pres un conjunt de mesures que han fet de la zona d’entrenament, un lloc plenament desinfectat i tot el segur possible dins les circumstàncies actuals.

Tot i això, el tancament ha sigut inevitable i els esportistes ens hem hagut d’adaptar a la situació actual, incrementant la nostra voluntat dia a dia. També hem hagut d’entrenar sense el material necessari, en llocs poc habilitats com podria ser el menjador de casa, i sota la mirada mediàtica de ser jutjats per demanar tornar a realitzar una activitat tan essencial.

Basant-nos en la comunitat de CrossFit, per posar un exemple, aquesta ha dut a terme una iniciativa anomenada “support your box”. És a dir, a través de quotes digitals, entrenaments en directe i la màxima voluntat dels anomenats “coaches”, com coneixem nosaltres als entrenadors, s’ha seguit oferint dia a dia un servei en condicions.

L’entrenador del centre esportiu OzonaCrossFit, Albert Ebri.

Si es té en compte el centre que he mencionat, OzonaCrossFit, i gràcies al testimoni de l’entrenador Albert Ebri s’obté més informació sobre la repercussió que ha tingut el tancament de cara aquest centre esportiu en concret.

Des del seu punt de vista, la situació l’hi ha semblat diferent de tot el que s’havia trobat fins ara, però s’ha sabut adaptar i aprofitar el temps, i sobretot evolucionar. Entenent-lo com a un líder dins el centre, ha sabut gestionar bé la situació per tal que els esportistes del centre prenguessin la motivació necessària durant aquests temps de crisi, i seguissin disfrutant del que tant agrada.

Laboralment, la principal conseqüència del tancament és que ha comportat un ERTO. Tot i això, com ja he comentat amb anterioritat, el compromís i el seguiment dels valors que ens ha aportat la comunitat, continuen vigents. L’equip i els socis no s’han rendit i han ofert nous elements per generar ingressos davant la Covid-19.

En conclusió, a partir de l’opinió de l’entrenador entrevistat, la meva pròpia i la de la gran majoria d’esportistes, el tancament dels centres esportius pot haver reduït mínimament els contagis, però no és la solució per frenar el virus de la Covid-19. Aquesta situació ha de canviar i ens hem de seguir adaptant a les mesures del govern, i esperar que ells també s’adaptin una mica al nostre dia a dia.

Redactor Junior

El més recent