Una oportunitat per a millorar

a Opinem

El curs 2019 2020 comença a arribar al seu final, ha set un tercer trimestre estrany per els alumnes ja que la major part l’hem passat a casa. Amb classes virtuals i fent feina telemàtica. Hem hagut d’adaptar-nos a aquesta nova forma d’educació per poder seguir amb la màxima normalitat possible el curs. 

Ara però, aquesta etapa s’acaba i ens toca entrar en el període d’avaluacions, a l’escola teniem una mètode rigorós que se’ns ha trencat per complet i ara ens toca canviar-lo. Des de la Generalitat, s’ha decidit optar per una sèrie de característiques per poder avaluar als alumnes, la primera de totes és que les notes d’aquest tercer trimestre, no poden ser inferiors a les del segon. A més es donarà l’oportunitat de pujar nota a aquells alumnes que van més justos. Una altra de les mesures que s’aplicaran serà que aquesta tercera avaluació contarà un 30-35% de la nota final i costarà molt més de repetir curs. 

Aquesta nova forma d’avaluació afavoreix a molts alumnes, ja que algunes mesures com el fet que no es pugui tenir una nota inferior a la del trimestre passat o que només puguin repetir curs els alumnes amb casos excepcionals, redueix d’alguna manera la pressió dels estudiants. No obstant, el tercer trimestre és una oportunitat pels estudiants per a pujar nota, ja que en moltes assignatures el tercer trimestre era el gruix de la nota i per tant una oportunitat perfecte per a millorar. Amb aquestes mesures això no serà possible, o almenys no tant significativament, ja que el tercer trimestre contarà entre un 30-35% de la nota final

En definitiva, aquestes noves característiques de l’avaluació afectaran de manera positiva als alumnes ja que encara que han de treballar dur, estan més relaxats i poden organitzar de la manera que més bé els hi vagi per tal de dur tota la feina al dia. Per tant, aquesta nova manera d’avaluar pot resultar beneficiosa pels alumnes. 

Hola em dic Júlia Isern i tinc 16 anys. Actualment estic fent primer de batxillerat a l’escola Sant Miquel dels Sants de Vic. M’agrada molt la fotografia i en el meu temps lliure m’agrada córrer per la muntanya. Hola me llamo Julia Isern y tengo 16 años. Actualmente estoy haciendo primero de bachillerato en la escuela Sant Miquel dels Sants de Vic. Me gusta mucho la fotografía y en mi tiempo libre me gusta correr por la montaña. Hi, my name is Júlia Isern and I am 16 years old. Nowadays I am studying first of Batxillerat in the Sant Miquel dels Sants school. I love photography and one of my hobbies is running.