Seguretat a l’oficina

a Actualitat/Vida

Tothom té clar quines són les mesures de seguretat que el personal sanitari ha de prendre per fer front a la Covid-19. Però quines són aquestes mesures per la resta de sectors serveis

El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya ha estat buscant mesures per ajudar a les empreses a paliar els efectes generats per la COVID19. A posat en marxa un sistema d’orientació telemàtica on diversos experts avaluen la situació financera de cada empresa per poder trobar la solució més adient.

Les consultes més habituals són sobre problemes relacionats amb la liquiditat, les caigudes de les vendes, impagaments i aplaçaments. En l’informe s’ha observat que un 53% dels catalans ha patit alguna afectació en l’àmbit del consum, un 7,2% afirma que ha intentat estafar, mentre que el 40% considera que ha patit l’augment injustificat del preu d’algun producte. 

Pel que fa a les solucions que s’han proporcionat a les persones que han pagat per serveis no prestats, un 44% ha rebut solucions econòmiques, un 38,4% ha obtingut solucions alternatives, un 12,9% ha perdut els diners i un 31,7% no ha obtingut cap solució per part de l’empresa.

Confisergur, una de les empreses consultades, ens explica quins protocols ha seguit per poder tornar a oferir el seu servei amb la nova “normalitat”.

Confisergur es una corredoria d’assegurances i està catalogada com a essencial segons es desprèn de l’apartat 16 de l’annex del Reial Decret Llei 10/2020 de data 29 de març, per la qual cosa no es van veure obligats a tancar en cap moment.

No obstant, des del mateix dia de l’inici de l’estat d’alarma i gràcies a ser una empresa preparada en el marc digital actual, tot el personal va seguir treballat normalment en format de teletreball des del primer minut.

Ara, dos mesos i mig després, quan han decidit tornar parcialment al despatx, se’ls van generar dubtes sobre la manera de fer-ho de la forma més correcte.

EL primer que van fer és dirigir la seva consulta al departament competent de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de conèixer de primera mà quin era el procés de reobertura comercial.

Santi Rovira, un dels propietaris, ens explica que van rebre un seguit de protocols d’actuació amb recomanacions i bones pràctiques higiènico-sanitàries: des de mesures més físiques, com poden ser les de distanciament interpersonal, higiene i protecció en relació a clients i treballadors; fins a mesures organitzatives, com l’aforament i disposició de llocs de treball, neteja o accés a la informació. 

Victòria León, copropietària de Confisergur, ens explica algunes de les mesures dutes a terme abans de la reobertura:

  • Neteja i desinfecció de tot l’espai de l’oficina, inclosa la terrassa, els WC, aires condicionats, mobiliari, armaris, taules cadires, i la maquinaria.
  • Càlcul de les distàncies interpersonals i instal·lació de plaques i mampares de protecció homologades STOP COVID-19 per a cada espai dels treballadors.
  •  Explicació i formació a tot el personal de totes i cada una de les noves mesures que s’havien d’implementar perquè en fossin perfectes coneixedors.
  • Incorporació, en una primera fase, del 30% de la plantilla. La resta segueix en teletreball.
  • S’ha modificat l’horari habitual de jornada continua de 9 a 19,  avançant l’inici de la jornada reduïda d’estiu, per evitar desplaçaments innecessaris dels empleats.
  • Fomentar el tema de digitalització de paper i tasques per reduir tant la impressió de paper com la seva manipulació.

Article fet per: Núria Jufré i Pol Rovira

Hola em dic Pol Rovira i estic fent 1r de batxillerat al Sant Miquel dels sants i els meus hobbies són: fer atletisme, triatlons i un dels meus hobbies que més m’agrada a part de cuinar són les motos i els cotxes. Hola me llamo Pol Rovira y estoy haciendo 1r de bachillerato en el Sant Miquel dels sants y mis hobbies son: hacer atletismo, triatlones y uno de mis hobbies que más me gusta aparte de cocinar son las motos y los coches.