Protestes en ple confinament en el barri de Salamanca de Madrid

a Actualitat/Vida

Manifestants d’extrema dreta surten al carrer a protestar en contra de coalició Sánchez-Iglesias

El passat dia 14 de maig, van sortir al carrer manifestants de dreta i ultradreta reivindicant mala la gestió que el Govern Espanyol està duent a terme en aquesta situació excepcional i demanaven la dimissió de Pedro Sánchez.

Aquesta situació s’ha esdevingut arrel de la pandèmia de Covid-19 molts governs dels diversos països del món s’han vist obligats a decretar un confinament domiciliari pràcticament indefinit per a tota la població. A Espanya el Govern de coalició entre PSOE i Podemos, liderat per Pedro Sánchez s’ha fet càrrec de la situació. Just després de determinar el confinament Sánchez va declarar l’estat d’alarma, centralitzant el poder en el Govern Central i adquirit les competències de les comunitats autònomes. La gestió que n’ha fet Sánchez no ha agradat a tothom, ni a la gent de ideologia d’esquerres ni de dretes, i el col·lectiu d’aquest últim sector va decidir convocar diverses manifestacions de protesta arreu del país, inclosa la ciutat de Barcelona.

De les diferents protestes que s’han dut a terme durant els últims dies del que portem de confinament aquesta ha estat la més criticada i la que ha creat més polèmica.

La concentració en qüestió va tenir lloc a Madrid, al barri de Salamanca, conegut per ser un dels barris més rics de la ciutat, convocada a 2 quarts de 9 del vespre tot i que mitja hora abans el veïnat del carrer Núñez de Balboa ja començava a sortir al carrer. 

Per una banda s’ha criticat que la manifestació es realitzés sense respectar les distàncies de seguretat recomanades per evitar nous contagis del virus.

Per altra banda va provocar molta indignació l’actuació dels cossos policials d’aquest esdeveniment en comparació a l’actuació que van tenir a les protestes anitcapitalistes que es van dur a terme al barri de Gràcia de Barcelona.

A diferència dels manifestants del barri de Salamanca, els del barri de Gràcia es van veure acompanyats d’una forta presència policial. Durant la manifestació diverses persones van ser identificades per “no complir les normatives de l’estat d’alarma” i una va ser detinguda. A Madrid en canvi, la policia es va limitar a quedar-se a les voreres del carrer i a arraconar als manifestants per tal de deixar via lliure als vehicles. Ha set precisament el contrast de les diferents actituds dels cossos policials que ha provocat indignació arreu del país i concretament a regions com Catalunya.

Tres manifestants al barri de Salamanca, Madrid (EFE/Rodrigo Jiménez)

Redactat per Alberta Ferran Plans i Laura Masoliver Bigas

Hola sóc l'Alberta i faig primer de batxillerat al col.legi Sant Miquel dels Sants de Vic. Jugo a hoquei patins tot i que en general m'agraden tots els esports. Hola soy Alberta y hago primero de bachillerato en el colegio Sant Miquel dels Sants de Vic. Juego a hockey patines aunque en general me gustan todos los deportes.