Realment rebem una bona educació sexual per part escolar?

a Opinem

Debat amb la revista Fedac Sant Andreu Report de la sexualitat a les escoles

Durant aquesta darrera setmana, dues redaccions ens hem unit per crear un debat sobre un tema conjunt: l’educació sexual a les aules. Després de parlar-ne i comentar el que pensem sobre els diversos temes, hem arribat a la conclusió que totes tenim una opinió semblant.

Fer aquest debat ens va servir per adonar-nos que falta molta educació sexual en les escoles. No és comú que en les escoles es parli de la sexualitat i si se’n parla, és molt poc i tard. Creiem que l’escola és un molt bon mitjà per poder ensenyar als nens i nenes a normalitzar tots els aspectes que la sexualitat comporta. Com més aviat se’n comenci a parlar més fàcil serà trencar amb les estructures que la societat ens imposa com a “correctes”.

Les escoles haurien de tenir el deure d’ensenyar als alumnes que la regla és una cosa normal i que la gran majoria de les dones la tenen, o també a obrir les ments dels seus alumnes, que hi ha més d’un tipus de relacions que l’heterosexual i que en l’actualitat tothom és lliure a estimar a la persona del sexe que vulgui.

També és important que des de ben petits s’eduqui als nens i nenes fomentant la igualtat de gènere i que entenguin que el que fa un nen ho pot fer una nena i viceversa, i que ningú s’hauria de sentir inferior a l’altre sexe.

No creiem que l’escola educa malament, però sí que té un paper essencial i important en l’educació dels nens i nenes i en la seva forma de pensar, és per aquest motiu que creiem que s’han de normalitzar les coses i que és necessari que es facin xerrades de tots els temes.

Article realitzat amb l’Andrea García i la Clàudia Palacio, redactores de Fedac Sant Andreu Report i també amb la Mireia Plans, la Maria Paré i la Violeta Carbonell de STM Report.

Em dic Violeta Carbonell, tinc 16 anys i faig primer de batxillerat al Sant Miquel dels Sants a Vic. M’agrada muntar a cavall al meu temps lliure. Me llamo Violeta Carbonell, tengo 16 años y estoy en primero de bachillerato en Sant Miquel dels Sants en Vic. Me gusta montar a caballo en mi tiempo libre. My name is Violeta Carbonell, I'm 16 years old and I'm in high school in Sant Miquel dels Sants in Vic. On my free time I like riding horses.