Educació a distància, fàcil o complicada?

a Actualitat/Vida

L’opinió d’una delegada del Sant Miquel dels Sants de Vic respecte l’educació telemàtica

El passat dia 14 de març arrel de la situació de crisis sanitària ocasionada per l’afectació de la Covid-19, es va publicar el Reial Decret 463/2020 pel que es declarava l’Estat d’Alarma per a la gestió d’aquesta situació tant excepcional.

L’article 9 d’aquest Reial decret, estableix com a mesura de contenció dels possibles contagis en l’àmbit educatiu, la suspensió de l’activitat educativa presencial en tots els centres, etapes cicles, graus, cursos i nivells de l’ensenyament, inclosos els estudis universitaris. Així com qualsevol activitat educativa o de formació impartides en centres públics o privats. I s’establia que durant el termini de suspensió que en un moment inicial es va preveure per 15 dies, però que serà prorrogat com a mínim fins al 9 de maig, les activitats educatives s’havien de realitzar mitjançant la modalitat a distància i online, sempre que resultés possible.

Evidentment, el col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic s’ha vist afectat per aquesta suspensió de l’activitat educativa presencial, i hem volgut saber què en pensen els alumnes respecte dels sistemes d’educació telemàtica que s’han establert des de l’escola. Per això hem entrevistat a la Cristina Castany, delegada de la classe de 3r A del centre.

Trobes que el volum de feina és menor, igual o superior al que teníeu anteriorment?

En la meva opinió depèn totalment de l’assignatura, però en general crec que la quantitat de feina no ha variat massa, tot i que sí que és veritat que abans una feina que podies acabar en qüestió de minuts, ara hi trigues el doble.

Trobes difícil organitzar el temps de feina i complir amb les entregues de treballs?

Si, a vegades pot ser complicat coordinar les hores de feina amb altres activitats per poder aconseguir enllestir la feina necessària per així complir amb els terminis d’entrega.

Com valoraries els mètodes que fan servir els professors per donar la feina i explicar el temari? Has rebut queixes per part dels teus companys sobre aquests?

A vegades es pot fer complicat i confús que cada professor tingui el seu propi mètode i plataforma per la qual publiquen la feina a fer i els terminis en què s’ha de lliurar. Tot i així penso que tots els professors estan intentant innovar i proposar nous mètodes d’aprenentatge durant aquests dies, I desde l’alumnat els hi agraïm.

Precisament és una de les queixes més freqüents ja que una gran part dels alumnes de 3r estan força estressats i el fet d’haver de fer servir diferents plataformes en funció del professor no els hi és del tot pràctic.

Com valoraries el suport que dónen els professors a l’hora de respondre dubtes?

Personalment no tinc res negatiu a dir, tots els professors tant per part del propi tutor, que s’assegura constantment que tots estiguem bé i al dia amb la feina, com els altres professors que t’animen a contactar amb ells sempre que hi hagi algun dubte, i intenten ajudar-te el màxim possible en tot el que faci falta.

Creus que la formació telemàtica funciona igual per a totes les assignatures?

Definitivament no. En el meu cas m’he trobat que hi ha diverses assignatures on el fet de no poder tenir contacte directe amb els professors ho fa més difícil, ja sigui per la quantitat de temàri o per la seva dificultat, i en altres en canvi ha fet que l’assignatura sigui més amena i interessant.

Sabries dir aspectes positius o negatius sobre la metodologia de treball actual?

Passar d’anar a l’escola cada dia, a treballar telemàticament ha estat sens dubte difícil per tothom, tant per professors com per alumnes. El fet d’haver d’organitzar-te pel teu compte, no tenir el seguiment constant dels professors i regular correctament la quantitat de feina ho han fet complicat.

Però tampoc falten aspectes positius ja que hem après a ser més autosuficients i no dependre tant dels professors, a treballar de diferents maneres i fer ús de diverses plataformes. En general penso que un cop haguem passat aquesta situació la manera d’ensenyar i aprendre canviarà radicalment ja que s’haurà experimentat amb nous mètodes d’aprenentatge.

El més recent de

Anar a dalt