Canvi de fase, què podrem fer?

a Actualitat/Vida

La desescalada gradual del confinament

El passat dia 14 de març, el govern de l’estat espanyol va declarar l’estat d’alarma amb el qual venia inclòs el confinament. És a dir, a partir del 14 de març tota la ciutadania espanyola va haver de tancar-se a casa i només hi havia possibilitat de sortir davant primeres necessitats, com és per exemple comprar.

A finals d’abril es va decidir que s’aniria suprimint el confinament per fases. Les fases eren 4, que anaven des de la 0 fins a la 3. No obstant això, no tot el territori espanyol aniria superant les fases a la vegada. És a dir, no actuarien com a bloc comú. Segons la densitat de població, del territori de la província, i dels mercats interns, es passaria més o menys ràpid de fase. Superar una fase suposa una mica més de privilegis com poden ser: passar d’estar tancat a casa i només sortir per primeres necessitats, a poder sortir i quedar amb un grup de com a molt 10 persones.

Pel que fa a nosaltres, ens trobem en fase 1, ja que el passat dia 18 de maig, Catalunya central va passar de fase 0 a fase 1, gaudint dels nous avantatges que aquesta ens portava.

Ara ens trobem en fase 1, i un cop passem a fase 2 disposarem de més avantatges com: l’obertura de bars i restaurants, amb certes restriccions com l’aforament, l’obertura de centres com cinemes, teatres, auditoris i espais similars amb butaca preassignada amb una limitació d’aforament d’un terç, l’obertura de monuments i museus amb un 30% d’ocupació, l’obertura d’espais de culte amb l’aforament restringit, estaran permesos els actes de menys de 50 persones en espais tancats amb un terç d’aforament, i si hi ha menys de 400 persones a l’aire lliure assegudes.

Article fet per Berenguer Teixidó i Martí Coromines

El més recent de

Anar a dalt