La memòria en paper

a Actualitat/Cultura/JR Go

Dinou anys després de la seva última exposició artística al Casino de Vic, l’artista Mireia Puntí i Carné torna amb “Els plecs de la memòria”

Amb aquesta exposició, la qual ha estat treballant durant els últims 3 anys, Puntí pretén transmetre la sensació de fer memòria d’un record que es creia oblidat, i és en aquest moment quan el passat i el present se superposen. Per representar aquest concepte, Mireia Puntí incorpora plecs de paper en els seus quadres, i d’aquí sorgeix el títol “Els plecs de la memòria”.

Per a dur a terme aquest projecte ha estat fonamental la influència de l’escriptor francès Marcel Proust, que parlava de com una olor, una imatge o un so pot portar-nos a fer memòria de situacions i moments que no recordàvem.

Mireia Puntí ha plasmat aquest fenomen en els seus quadres, fent ús de diferents materials, però sobretot de l’anomenat “paper japó” que és un tipus de paper fet d’arròs i que mitjançant una llima se li pot donar més o menys transparència.

Aquesta exposició ha sigut molt ben rebuda pel públic, com hem pogut comprovar en l’entrevista realitzada al conegut artista Josep Vernis i Burés. La resposta per part del públic ha satisfet les expectatives de la Mireia.

Els quadres de Mireia Puntí i Carné han estat exposats al Temple Romà de Vic des del 24 de febrer de 2020 i ho estaran fins a l’1 de març d’aquest mateix any.

Escrit per Laura Masoliver, Anna Morató, Berta Ferran i Sergi Ortiz.

Hola em dic Sergi Ortiz, tinc 16 anys i faig primer de batxillerat al Col·legi Sant Miquel dels Sants a Vic. M’encanta patinar, llegir i mirar series. Aprofito qualsevol oportunitat per viatjar. Hola me llamo Sergi Ortiz, tengo 16 años y hago primero de bachillerato en el Colegio Sant Miquel dels Sants en Vic. Me encanta patinar, leer y mirar series. Aprovecho cualquier oportunidad para viajar. Hi, my name is Sergi Ortiz, I'm 16 and I'm in 1st of batxillerat in Col·legi Sant Miquel dels Sants in Vic. I love skating, reading and watching series. I travel every time I have the opportunity to do so.