Barcelona Witch Market, un festival màgic

a Actualitat/Cultura/JR Go

Torna a Barcelona el festival centrat en l’univers de Harry Potter

El Barcelona Witch Market és una fira amb temàtica de Harry Potter, una saga de llibres creada per JK Rowling, que gira entorn tota mena de fenòmens de la literatura fantàstica relacionats amb aquest famós mag, la qual va tenir molt d’èxit, i que es va multiplicar amb el llançament de les pel·lícules.

La fira es va instal·lar per quart any consecutiu a la ciutat muggle de Barcelona, la qual va convertir la Universitat de Barcelona en Hogwarts. En un principi s’havia de celebrar els dies 9 i 10 de novembre, però a causa de les eleccions es va ajornar als dies 23 i 24 del mateix mes.

Aquest any el mercat va tenir un to més tenebrós, fent així homenatge a la quarta entrega de la sèrie: Harry Potter i el Calze de Foc, amb un focus especial en personatges com Voldemort i els seus Mortífags. Tot i així, es va mantenir el concurs de cosplay -és a dir, vestir-se com els personatges de la saga- com els altres anys, en el qual es premia la millor disfressa. 

En l’esdeveniment hi va haver diferents activitats distribuïdes en vuit espais diferents. Alguns exemples en són: la desfilada de la moda de la bruixa contemporània, la rifa malèfica, un trivial màgic, una classe de pàrsel (la llengua de les serps), una classe de futurologia (l’art d’endevinar el futur) amb la professora Trelawney, partides de rol, jocs de taula, un escape room dels “Crims de Kramister”, un Club de Duel prohibit o un taller per a fer varetes.

El mercat es va convertir en l’espai per a vendre productes artesanals amb molta qualitat, fets a mà pels fans de la sèrie. Es trobaven en estands on la gent els comprava, que estaven repartits en espais diferents de la Universitat.

Per una banda, trobàvem photocalls, on la gent es podia disfressar dels seus personatges preferits i fer-se fotografies en moments representatius de les pel·lícules.

Per l’altra, en un espai exterior hi havia una gran quantitat de parades de menjar, en què s’hi trobaven menges màgiques típiques de les pel·lícules i llibres. Allà s’hi podien degustar chocolate frogs, pastissos i galetes decorats amb els logotips de les cases de Hogwarts, donuts inspirats en els personatges, begudes calentes, i comptava amb una zona chill out per a menjar. 

Com cada any, hi havia convidats especials i representatius de la sèrie, que van fer conferències, van conversar amb els seus fans i van signar autògrafs.

Aquest any, van venir Jose Luis Angulo, la veu de Lord Voldemort i director del doblatge de la saga en les pel·lícules en castellà; i Gemma Rovira, traductora de molts dels llibres de la saga al castellà. El STM Report va tenir el plaer de parlar amb Jose Luis Angulo (veure en el vídeo a continuació).

Escrit per: Alberta Ferran i Sergi Ortiz

Hola em dic Sergi Ortiz, tinc 16 anys i faig primer de batxillerat al Col·legi Sant Miquel dels Sants a Vic. M’encanta patinar, llegir i mirar series. Aprofito qualsevol oportunitat per viatjar. Hola me llamo Sergi Ortiz, tengo 16 años y hago primero de bachillerato en el Colegio Sant Miquel dels Sants en Vic. Me encanta patinar, leer y mirar series. Aprovecho cualquier oportunidad para viajar. Hi, my name is Sergi Ortiz, I'm 16 and I'm in 1st of batxillerat in Col·legi Sant Miquel dels Sants in Vic. I love skating, reading and watching series. I travel every time I have the opportunity to do so.